Συνέντευξη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τον συνδυασμό Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λεωνίδα Παπαδόπουλου, στο nooz.gr και στον Κώστα Ζοργιό

Πλεύση Ελευθερίας

Λ. Παπαδόπουλος: Οι πολιτικοί ταγοί της φτωχοποίησης ρίχνουν νερό στο μύλο των νεοφασιστών

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη στις δράσεις του κινήματος «Δεν πληρώνω» του οποίου και είναι επικεφαλής. Η κοινή του διαδρομή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατά το παρελθόν είχε αναλάβει και τη νομική υπεράσπιση μελών του κινήματος σε δικαστικές υποθέσεις, τον φέρνει σήμερα υποψήφιο με την Πλεύση Ελευθερίας στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Μετά από πρόταση της άλλοτε προέδρου της Βουλής, την οποία και αποδέχθηκε γιατί «μας δίνει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό και κινηματικό μέτωπο το οποίο με γνώση, σχέδιο και αποφασιστικότητα θα μπει μπροστά στις μεγάλες μάχες που έρχονται και θα πρωταγωνιστήσει στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις των επόμενων ετών», ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος βρίσκεται, σε ηλικία μόλις 37 ετών, αντιμέτωπος με μια πρόκληση που παραδέχεται ότι τον εξιτάρει.

Γι’ αυτή τη συνεργασία, τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη στο εγγύς μέλλον, μιλά σήμερα στο nooz.gr, εκφράζοντας την επιθυμία «να μας δώσει ο λαός με την ψήφο του τη δυνατότητα να ταράξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα, ώστε κάποιοι μεγαλοσχήμονες να χάσουν τον ύπνο τους»…

Κώστας Ζοργιός: Τι θα συνιστά επιτυχία για την Πλεύση Ελευθερίας αλλά και για σας σε προσωπικό επίπεδο;

Λεωνίδας Παπαδόπουλος: Επιτυχία για την Πλεύση Ελευθερίας στην επερχόμενες ευρωεκλογές θα συνιστά η συσπείρωση ενός ικανού μέρους τους ελληνικού λαού, η μαζική στήριξη και επιλογή του ψηφοδελτίου μας και η είσοδος εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αντιλαμβάνομαι τις αντικειμενικές δυσκολίες του στόχου αυτού, όμως λόγω της πολύ αρνητικής συγκυρίας για τον ελληνικό λαό, χρειάζονται άμεσες και ριζικές αλλαγές προς την θετική κατεύθυνση.

Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες ταυτίζονται και συνάδουν με τις συλλογικές φιλοδοξίες του φορές με τον οποίον αγωνίζομαι με υπερηφάνεια, ανιδιοτελώς και με μεγάλο προσωπικό και επαγγελματικό κόστος εδώ και χρόνια. Δηλαδή η υπεράσπιση του ελληνικού λαού και της Πατρίδας μας από τους ντόπιους και ξένους μεγαλοκαρχαρίες.

Οι μεγάλοι αγώνες μας ενάντια στο σκάνδαλο των αυτοκινητοδρόμων, των διοδίων και του μεγαλοεργολαβικού κατεστημένου, ο αγώνας μας για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και οι πολυετείς αγώνες μας ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας, νομίζω αποτελούν την παρακαταθήκη μας και τα διαπιστευτήριά μας.

Θεωρώ ότι οι εκλογές αποτελούν μία κρίσιμη πολιτική μάχη, συνεπώς μία θετική έκβαση θα οδηγούσε στην ποιοτική αναβάθμιση και τη βελτίωση των εργαλείων με τα οποία θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

ΚΖ: Ασπάζεστε την άποψη ότι πρόκειται για τις κρισιμότερες ευρωεκλογές;

ΛΠ: Όχι. Αν η Ευρώπη άλλαζε κατ’ ουσίαν με τις ευρωεκλογές, το ευρωιερατείο θα είχε ήδη κάνει το παν για να τις καταργήσει. Θεωρώ όμως ότι θα αποτελέσει μια σημαντική πολιτική μάχη.

Η ελληνική κοινωνία σμπαραλιασμένη μετά από χρόνια μνημονίων και λιτότητας, κατ’ εντολή της συγκεκριμένης “Ευρώπης” αλλά και της συμμορίας των προθύμων δοσιλογικών ελληνικών κυβερνήσεων, πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σηκώσει κεφάλι. Στον δρόμο, στους κοινωνικούς χώρους αλλά και στις εκλογές.

Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει τους δυνάστες του με εμφατικό τρόπο, θα έχει χαθεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία ιστορική ευκαιρία.

Αν μας δώσει όμως τη δύναμη με την ψήφο του, να ταράξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα, να είστε σίγουροι ότι κάποιοι μεγαλοσχήμονες θα χάσουν τον ύπνο τους.

ΚΖ: Αν μπείτε στο Ευρωκοινοβούλιο, ποια θα είναι η προτεραιότητά σας ως μέλος του; Ποιο ζήτημα θα αναδεικνύατε, για ποιο θα «απαιτούσατε» να αποτελεί προτεραιότητα;

ΛΠ: Η πολιτική συμφωνία του Κινήματος Δεν Πληρώνω με την Πλεύση Ελευθερίας είναι προγραμματική και έχει να κάνει με 6 άξονες διεκδίκησης, στην περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι υποψήφιοι εκλεγούν.

Οι άξονες αυτοί είναι οι εξής:

  1. Το ζήτημα της κατάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας στη χώρα μας, με το πραξικόπημα του 2015 και την μετατροπή του ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ, με την εφαρμογή των μνημονίων και με την επιβολή της συμφωνίας των Πρεσπών.
  1. Θα προβούμε σε νομικές ενέργεις προκειμένου να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, οι θεσμικοί παράγοντες που συνέπραξαν στο πραξικόπημα του 2015 και στην επιβολή των μνημονίων.
  1. Θα απαιτήσουμε την δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων της Ευρωπαικής Ένωσης και ιδιαίτερα της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, που αφορούν τη διακοπή της ρευστότητας και την ξεκάθαρη αντιδημοκρατική παρέμβαση στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης της αλλοίωσης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.
  1. Θα απαιτήσουμε την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών που έχουν παραβιαστεί από την εφαρμογή των μνημονίων.
  1. Θα φέρουμε το ζήτημα της μη καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου.
  1. Θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του παράνομου χρέους.

Αυτές θα είναι οι αρχικές μας 6 κινήσεις.

ΚΖ: Τι μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην άνοδο της Ακροδεξιάς;

ΛΠ: Ο φασισμός επανέρχεται στην Ευρώπη, ως μια δήθεν αντισυστημική δύναμη η ο οποία πατάει στη φτωχοποίηση των λαών αλλά και στην αλλοτρίωση των λαϊκών παραδόσεων και της εθνικής υπερηφάνειας λόγω της παγκοσμιοποίησης.

Στην πραγματικότητα η ακροδεξιά αποτελεί το καλοταϊσμένο μαντρόσκυλο των ίδιων των ηγεμόνων της Ευρώπης, δηλαδή των μεγαλοκαρχαριών οι οποίοι ρουφάνε το αίμα ιδίως των λαών του Νότου.

Οι πολιτικοί ταγοί της φτωχοποίησης, της καταπίεσης και της παγκοσμιοποίησης είναι αυτοί που ρίχνουν νερό στο μύλο των νεοφασιστών.

Στη διαδικασία αυτή τα αναχώματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν…

Μόνο πολιτικές δυνάμεις οι οποίες είναι σάρκα από τη σάρκα των λαών της Ευρώπης που υποφέρουν, γνήσιοι υπερασπιστές των πιο αδύναμων, πολιτικές δυνάμεις που προτάσσουν την προκοπή και τη δημιουργία και όχι τη μισαλλοδοξία, είναι οι δυνάμεις αυτές που θα μπορέσουν να συντρίψουν τους ηγεμόνες και τα “μαντρόσκυλά” τους (τρόπος του λέγειν, με απεριόριστο σεβασμό στους σκύλους).

Εμείς φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε τον πολιτικό φορέα που θα τα καταφέρει όλα αυτά, με σκοπό την ευημερία του λαού μας.

ΚΖ: Μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη Ευρώπη, βλέπετε αλλαγή πλεύσης στην πολιτική της Ε.Ε.;

ΛΠ: Η Ευρώπη έχει φτάσει στο σημείο αυτό, ως αποτέλεσμα ενός βρώμικου σχεδίου που λειτούργησε και όχι κατά λάθος.

Το σχέδιο αυτό περιλάμβανε την απομύζηση των λαών και των πόρων του ευρωπαϊκού νότου προς όφελος του κεφαλαίου του ευρωπαϊκού Βορρά και κυρίως της Γερμανίας, αλλά και προς όφελος κάποιων ντόπιων νότιων μεσιτών, που τους βοηθούν να κάνουν καλύτερα τις βρωμοδουλειές τους.

Όσο η Ευρώπη συνεχίζει μέσα από τους θεσμούς της να λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο, σωτηρία δεν υπάρχει και σίγουρα δεν θα υπάρξει και μέσω των Ευρωεκλογών.

Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας, θέλουμε ο ελληνικός λαός να μας δώσει με την ψήφο του, τη δύναμη να συγκρουστούμε σε όλα τα επίπεδα με τους μηχανισμούς εκείνους που μας υποδουλώνουν, μας φτωχοποιούν και μας υποβαθμίζουν την αξιοπρέπεια. Ο λαός ήταν πάντα υπερήφανος.

Κάποιοι νομίζουν ότι θα τον εξαγοράσουν με προεκλογικά επιδόματα της τελευταίας στιγμής και θα του υφαρπάξουν την ψήφο. Ήρθε η ώρα που ο κυρίαρχος λαός θα πάρει τις αποφάσεις του και θα δώσει και αυτός τις εξετάσεις του, διότι οι λαοί είναι υποκείμενα της Ιστορίας και όχι άβουλα αντικείμενα.