Η Συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ

Πλεύση Ελευθερίας

Ζωή Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ: «Η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο, η Θεσσαλία έχει πλημμυρίσει και η Κυβέρνηση κρύβεται. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι εδώ για να υπερασπιστεί τους πολίτες.»

Τα ερωτήματα των πλημμυροπαθών όλης της Θεσσαλίας προς την Κυβέρνηση για την επόμενη μέρα μετά από την καταστροφή της ζωής τους και τη διάλυση των ονείρων τους διατύπωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έγινε για άλλη μια φορά η φωνή της κοινωνίας. Όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό από την πρώτη ημέρα της ενασχόλησής της με τα κοινά.

«Είμαστε οιονεί Αξιωματική Αντιπολίτευση. Θα υπερασπιστούμε την κοινωνία με όλες μας τις δυνάμεις»
Στη διάρκεια της τοποθέτησής της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέδειξε το κυβερνητικό δόγμα που ήταν «Πάμε κι όπου βγει» και μετατράπηκε σε «Πάμε κι όσα φάμε», υπογραμμίζοντας ότι εκεί που ο κόσμος βλέπει και βιώνει την καταστροφή, «η Κυβέρνηση βλέπει business και μίζες».

«Η χώρα είναι κομμένη στα δύο. Δεν υπάρχει οδική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλία είναι πλημμυρισμένη. Το ¼ της παραγωγής της χώρας έχει καταστραφεί. Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Έχουν χαθεί ζώα, χιλιάδες ζώα. Η καταστροφή είναι εξαπλωμένη στην πατρίδα μας και την ίδια ώρα η κυβέρνηση κρύβεται.

Μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός δεν έχει τοποθετηθεί. Δεν έχει υποστεί τη βάσανο των ερωτήσεων και των απαντήσεων που πρέπει να δώσει.
Οι πολίτες χρειάζονται υπεράσπιση, πραγματική αντιπολίτευση και αυτό είναι που κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η Πλεύση Ελευθερίας.
Αισθάνομαι ιδιαίτερη την ευθύνη και στους δικούς μου ώμους, αλλά και στους ώμους των βουλευτών μας και των μελών μας, να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών.

Υπάρχει μία πολύ μεγάλη ευθύνη, να υπερασπιστούμε τους πολίτες, να ζητήσουμε για λογαριασμό τους τις απαντήσεις στα ερωτήματά τους, αλλά και τα απαραίτητα στοιχεία. Και, βέβαια, να μεριμνήσουμε ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν λογαριασμό, να καταθέσουν εκείνα που οφείλουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου κι εξέφρασε τα βασανιστικά ερωτήματα των πολιτών που είδαν τους κόπους τους να πνίγονται στα λασπόνερα και δικαίως απαιτούν ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ γιατί συνέβησαν όλα αυτά, τι θα συμβεί από ‘δω και πέρα και πώς θα ξαναπάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους.
Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αφιέρωσε το πρώτο τμήμα της τοποθέτησής της στα ερωτήματα που ζήτησε να απαντήσει η Κυβέρνηση, επίσημα και δημόσια, και να ενημερώσει τους πολίτες.

-Τι έγινε και πλημμύρισε η Θεσσαλία και χάθηκαν τόσες ψυχές; Πώς μπήκε ο Πηνειός στη Λάρισα; Έσπασαν φράγματα κι αναχώματα εσκεμμένα, από ατύχημα, από κακοτεχνία; Ποιος πήρε αποφάσεις και βάσει ποιου σχεδίου; Γιατί δεν λειτούργησαν τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί και πληρωθεί;
-Τι κάνουν οι πολίτες από εδώ και πέρα; Πώς προστατεύεται η ζωή και η υγεία τους, τι πρέπει να κάνουν με το νερό, από τι κινδυνεύουν και πώς θα ενημερωθούν; Πώς θα εφοδιαστούν με τα απαραίτητα και πώς θα αποκατασταθεί η καθημερινότητά τους;
-Πού πήγαν τα λεφτά για τα αντιπλημμυρικά; Πού διατέθηκαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στον Περιφερειάρχη Αγοραστό και στην ΓΕΚ Τέρνα; Τι τιμολογήθηκε, ποιος υπέγραψε και ποιος παρέλαβε τα «έργα»; Θα καταγγελθούν οι συμβάσεις; Θα αποκηρύξει η Κυβέρνηση τον Αγοραστό ή θα συνεχίσει ο κ. Μητσοτάκης να του παρέχει πολιτική-κυβερνητική κάλυψη, με την προσδοκία για νέες business πάνω στην καταστροφή και νέα μοιρασιά;
-Πού θα δοθούν τα 2,2 δισ. ευρώ που εξαγγέλθηκε ότι εξασφαλίσθηκαν για ενίσχυση της Θεσσαλίας;

Με βάση αυτούς τους τέσσερις άξονες ερωτημάτων, που έθεσε για λογαριασμό των πολιτών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να κατατεθούν από την Κυβέρνηση όλα τα στοιχεία, έγγραφα, συμβάσεις, υπογραφές, εκταμιεύσεις και προανήγγειλε διαρκή κοινοβουλευτικό έλεγχο για την κατάθεση στοιχείων.

Στη συνέχεια, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανήγγειλε το πρώτο βήμα της Ψηφιακής Αντιπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης Υπεράσπισης, στο πλευρό των πολιτών της Θεσσαλίας, με συλλογή και δημοσιοποίηση στοιχείων, καταγγελιών, εγγράφων και με αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, που η ίδια έχει ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιεί, έχοντας ήδη επισκεφθεί την Καρδίτσα, τον Παλαμά, τη Λάρισα και τις περιοχές της Γιάννουλης και του Αγίου Θωμά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει φέτος την καθιερωμένη επίσκεψή της στα περίπτερα της Έκθεσης.
«Εύχομαι στους παραγωγούς και στους εκθέτες που κατάφεραν να συμμετάσχουν δύναμη και να ανταμώσουμε σύντομα σε καλύτερες συνθήκες, για τις οποίες δεν θα σταματήσω να παλεύω», υπογράμμισε και έθεσε τον στόχο της Πλεύσης Ελευθερίας:

«Να ζήσουμε σε μια όμορφη χώρα, τη χώρα μας, που η Πλεύση Ελευθερίας θα παλέψει για να τη φτιάξουμε όπως την ονειρευόμαστε κι όπως μας αξίζει», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο σύνδεσμο-βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ, και τις απαντήσεις της στα ερωτήματα των ΜΜΕ.