ΔΤ Η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Mega Σαββατοκύριακο

Πλεύση Ελευθερίας

Συνέντευξη με κύριο αντικείμενο τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά και ευρύτερα θέματα επικαιρότητας, παραχώρησε χθες 26/4/2020 η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Χουδαλάκη και Άρη Ραβανό.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για την αξία του δικαιώματος στην κατοικία, που είναι όχι μόνον συνταγματικό δικαίωμα αλλά και βασικό μέσο προστασίας από την Πανδημία, υπογραμμίζοντας ότι «το Μένουμε σπίτι προϋποθέτει να έχεις σπίτι, στέγη να μείνεις, αλλά και συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, που επιτρέπουν την τήρηση των κανόνων υγιεινής (ρεύμα, νερό- την ώρα που πολλοί συμπολίτες μας εξακολουθούν να ζούν με κομμένο ρεύμα ή νερό)».

Αναφέρθηκε στον αρνητικό ρόλο των τραπεζών στην εποχή του Κορονοϊού και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που κάποιοι θέλουν να ξαναξεκινήσουν. Κάλεσε την Κυβέρνηση να νομοθετήσει όχι μόνον για την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και για ένα πακέτο μέτρων, υποχρεωτικό για τις τράπεζες, για την ουσιαστική ανακούφιση των υπερχρεωμένων πολιτών. «Αν οι Τράπεζες δεν δεχθούν, η Κυβέρνηση έχει την εξουσία να το επιβάλει», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε τη χρεοκοπία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εξακολουθεί να μεταχειρίζεται τους πολίτες και τις κοινωνίες ως δανειολήπτες, προτείνοντάς τους δάνεια και μνημόνια, ενώ θα όφειλε να προβεί σε έμπρακτη και ουσιαστική οικονομική ενίσχυσή τους για την αντιμετώπιση της Πανδημίας και των συνεπειών της.

Τόνισε την αναγκαιότητα καταβολής των αναδρομικών στους δικαιούχους και κάλεσε τους ευσυνείδητους δικαστικούς λειτουργούς του Συμβουλίου Επικρατείας να μην επιτρέψουν να στραγγαλίσει τη συνείδησή τους καμμία οικονομική ή πολιτική σκοπιμότητα, αναφερόμενη σε σειρά αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας που πάρθηκαν αντίθετα με όσα υπαγορεύει το Σύνταγμα και το κοινωνικό συμφέρον.

Τοποθετήθηκε για το επικείμενο άνοιγμα των δικαστηρίων για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων προσημειώσεων, εκτιμώντας ότι «δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα των δικαστηρίων και δεν θα έπρεπε να ανοίξουν. Το ότι αυτό εξυπηρετεί τις τράπεζες δεν είναι επαρκής λόγος», ενώ, σε σχέση με τη συνολική στάση των τραπεζών είπε: «Η κοινωνία δεν υπάρχει για να κάνει τα χατίρια των τραπεζών».

Ερωτηθείσα για συμπεριφορές δημοσίων προσώπων που απασχόλησαν τη δημοσιότητα, μίλησε για «βαριά αντικοινωνική συμπεριφορά εκείνων που, και ως πολιτικά πρόσωπα, παίρνοντας άδεια από τη σημαία επιδεικνύουν περιφρόνηση προς όσα, ως κοινωνικό σύνολο, δεσμευόμαστε να πράξουμε».

Τέλος, αναφερόμενη στην στάση της Πλεύσης Ελευθερίας στη διάρκεια της Πανδημίας, εξήγησε ότι τόσο η ίδια προσωπικά όσο και η Πλεύση Ελευθερίας στήριξαν εμπράκτως το «Μένουμε σπίτι», «γιατί δεν μπορούμε να ζητάμε από τους συμπολίτες μας να κάνουν κάτι που δεν κάνουμε πρώτοι εμείς», ενώ υπενθύμισε ότι «προσπαθήσαμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, δωρίζοντας την κρατική επιχορήγηση 3 μηνών, να συμβάλουμε στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πραγματοποιήσαμε μάλιστα δωρεά 3 κλινών ΜΕΘ και 2 κλιβάνων στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος.»

 

Ακολουθεί η Απομαγνητοφώνηση της Συνέντευξης:

Μπορείτε να δείτε το video της συνέντευξης στους παρακάτω συνδέσμους:

 

Απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή «MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Πραγματικά δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητες αντίδρασης, αλλά θα τις διερευνήσουμε με τη βοήθεια της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κι εξαιρετικής δικηγόρου, βεβαίως… Θυμίζω, από τους ανθρώπους που μπήκαν μπροστά στην προστασία της πρώτης κατοικίας και με πολύ ενεργό τρόπο.

Καλημέρα, κυρία Κωνσταντοπούλου, και χρόνια πολλά.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καλή σας μέρα και χρόνια πολλά.

ΓΧ: Καλώς σας βρίσκουμε, καλημέρα. Λοιπόν, μετράει αντίστροφα πια το ρολόι Πρωτομαγιά εν όψει.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Νομίζω ότι η εμπειρία που έχουμε το τελευταίο  διάστημα, εννοώ η εμπειρία της Πανδημίας, που ως βασικό μέσο προστασίας της κοινωνίας ενεργοποίησε το «Μένουμε Σπίτι», θα έπρεπε να έχει αλλάξει μυαλά σε αυτούς που θέλουν να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων. Το σπίτι είναι ένα συνταγματικό, θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, και όπως αποδείχθηκε το τελευταίο διάστημα είναι και ένα θεμελιώδες και πολύτιμο μέσο προστασίας από αυτήν την Πανδημία.

Πολλές φορές το τελευταίο διάστημα κι εμείς επισημάναμε ότι το «Μένουμε Σπίτι» δεν είναι για όλους εφικτό, δεν έχουν όλοι ένα σπίτι, ούτε όλοι έχουν τις συνθήκες εκείνες, δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με κομμένο ρεύμα ή με κομμένο νερό, και δεν μπορούν να τηρήσουν αυτά τα οποία οι Κυβερνήσεις και οι Διεθνείς Οργανισμοί ορίζουν ως μέτρα υγιεινής.

Είναι λοιπόν ώρα, μετά από αυτήν την δοκιμασία της ανθρωπότητας, να συνειδητοποιήσουν εκείνοι οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατοικία των άλλων ανθρώπων ως λάφυρο, κι εκείνοι οι οποίοι επιχειρηματολογούσαν ότι στην Ελλάδα έχουμε υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης  κι αυτό είναι δήθεν κάτι κακό, ότι η κατοικία είναι, εκτός από θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, κι ένα πολύ ισχυρό μέσο προστασίας της κοινωνίας, και να πάψει η συζήτηση για την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας. Θα μου επιτρέψετε, βέβαια, κύριε Χουδαλάκη και κύριε Ραβανέ, να σας πω  ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας έχει πάψει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και προσωπικά και με άλλους συναγωνιστές και ανθρώπους του αγώνα αποτρέψαμε πολλές φορές πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που αλλιώς θα υλοποιούνταν…

ΓΧ: Επιτρέψτε μου τη διακοπή..

ΖΚ: Βεβαίως

ΓΧ: Να πω ότι, αν δεν κάνω λάθος, εκκρεμεί ακόμα η δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων ανθρώπων, τους ανθρώπους που μπήκαν μπροστά σε αυτή τη διαδικασία με το Δεν Πληρώνω και ήταν και οι Παπαδόπουλοι αν θυμάμαι καλά…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Βεβαίως, υπάρχουν παραπομπές, αλλά υπάρχει και η δική μας αντεπίθεση, όχι ακριβώς αντεπίθεση, η βασική μας νομική ενέργεια, υπάρχει δηλαδή η αίτηση ακύρωσης που έχουμε κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ακυρωθεί η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Μάλιστα, η δικάσιμος είναι στις 5 Μαΐου, προφανώς λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων θα μετατεθεί…

ΓΧ: Αυτές οι αναστολές τελικά είναι η προστασία πρώτης Κατοικίας; Γιατί, μέχρι τώρα και το λέω χωρίς περικοκλάδες, όσους υπουργούς ρωτάγαμε, μας έλεγαν: «Εντάξει τώρα, αφού δεν δουλεύουν τα δικαστήρια, δεν γίνονται πλειστηριασμοί»

Απ’ ό,τι φαίνεται η αναστολή θα κρατήσει μέχρι τις 15 Μαΐου. Πες ότι πήραμε και 2 εβδομάδες τράτο, δηλαδή. Μετά τι κάνουμε;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει πολύ γενναία νομοθέτηση στο θέμα αυτό, θα πρέπει να πάψει η συζήτηση, φυσικά εάν δεν πάψει, εμείς που αγωνιζόμαστε γι’ αυτά τα θέματα, θα αγωνιστούμε, νομίζω ότι και στην κοινωνία είναι πια απολύτως εμπεδωμένο ως κομμάτι της συνείδησής μας, ότι δεν μπορεί να αρπάζονται τα σπίτια των συνανθρώπων μας και να μένουν άνθρωποι στον δρόμο

ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ: Για πόσους πλειστηριασμούς μιλάμε;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς δρομολογημένους, για εκατοντάδες χιλιάδες που βλέπουμε στον ορίζοντα, και κυρίως αντιλαμβάνεστε ότι μετά και από την τελευταία εμπειρία υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας, των οποίων η οικονομική συνθήκη έχει επιδεινωθεί.

ΑΡ: Επειδή έχει επιδεινωθεί η κατάστασή του κι έχει πρόβλημα στο να απευθυνθεί σε ένα δικηγόρο γιατί είναι τα έξοδα αρκετά και τα λοιπά, νομικά, αυτός ο άνθρωπος μετά την 1η Μαΐου, πώς προστατεύεται να μη χάσει το σπίτι του, το οποίο θα δει σε λίγο διάστημα να εκπλειστηριάζεται;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εδώ θα μου επιτρέψετε να πω το εξής: Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις νομικές ενέργειες ακριβώς επειδή έφτασαν σε ένα ναδίρ οικονομικό ή και ψυχολογικό και σταμάτησαν να προσπαθούν να σώσουν το σπίτι τους. Αυτό είναι μία πολύ ευεξήγητη κατάσταση, όμως δεν πρέπει να εγκαταλείψουν. Πρέπει και νομικές ενέργειες να κάνουν, θα έπρεπε ο Δικηγορικός Σύλλογος να έχει εγκαθιδρύσει νομική προστασία και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ανά τη χώρα, και να παρέχουν στους συμπολίτες μας αποτελεσματική τέτοια προστασία. Αυτό δεν συμβαίνει. Εμείς, με την πρωτοβουλία που έχουμε, τη Δικαιοσύνη για Όλους, παρεμβαίνουμε και συνδράμουμε όπου μπορούμε, φυσικά αφιλοκερδώς, όχι επαγγελματικά, σε περιπτώσεις όπου ξεκινάει ο πλειστηριασμός και ο άνθρωπος δεν έχει άλλο μέσο προστασίας.

Εκείνο όμως που θέλω να πω, επειδή με ρωτάτε τι να κάνουν οι πολίτες, εγώ θα ήθελα να πω τι πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει πάρα πολύ αυστηρές αποφάσεις σε σχέση με τις τράπεζες. Οι τράπεζες ούτε στην Πανδημία συμμετείχαν σε σχέση με τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις τους, έχουν αιμοδοτηθεί από την ελληνική κοινωνία, είναι ανεπίτρεπτο ότι δεν συνέβαλαν ουσιαστικά, παρά μόνο εντελώς επιφανειακά δήλωσαν ότι κάνουν κάποιες εξυπηρετήσεις, και θα μου επιτρέψετε να πω και κάτι που αφορά την επικαιρότητα; αύριο ανοίγουν Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία, ενώ δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ανοίξουν, είναι σαφές, και δεν θα ΄πρεπε να ανοίξουν, και ο λόγος για τον οποίο ανοίγουν είναι να εξυπηρετηθούν διαδικασίες δανείων και τραπεζικών σκοπιμοτήτων.

Η άποψή μου είναι ότι αυτό δεν είναι επαρκής λόγος για να ξεκινήσουν διαδικασίες. Θα έπρεπε να πάμε ένα βήμα πίσω. Και φυσικά οι τράπεζες οφείλουν, όχι απλώς να αναμείνουν, αλλά οφείλουν να δεχθούν ένα πακέτο μέτρων ανακούφισης των υπερχρεωμένων δανειοληπτών. Κι αν δεν το δεχθούν, η Κυβέρνηση έχει την εξουσία να το επιβάλει. Αυτή είναι η άποψή μου.

ΓΧ:  Ένα τελευταίο, κυρία Κωνσταντοπούλου, για λόγους χρόνου τελευταίο, τουλάχιστον από εμένα, δεν ξέρω αν θέλει να προσθέσει κάτι ο Άρης.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Παρακαλώ

ΓΧ:  Επειδή αυτή η αναστολή στέρησε και το δικαίωμα να προσφύγεις, αν θυμάμαι καλά, μέχρι τέλος Απριλίου και στον Νόμο Κατσέλη. Μήπως αυτές οι χαμένες μέρες, να το πω έτσι, για τους πολίτες, θα έπρεπε να μετρηθούν αφού ξαναξεκινήσουν τα δικαστήρια; Δηλαδή, έχουμε χάσει ένα μήνα; Ένας μήνας παρακάτω.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι πρέπει να γίνει και άλλωστε, αυτό είναι το πνεύμα των νομοθετημάτων, των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που μιλούν για αναστολή δικαστικών και νομίμων προθεσμιών. Φυσικά, οι τράπεζες προσπαθούν να εξαιρέσουν το δικό τους πεδίο από την αναστολή προθεσμιών, αλλά η κοινωνία δεν υπάρχει για να κάνει τα χατίρια στις τράπεζες και, εν πάση περιπτώσει, επειδή μιλήσατε προηγουμένως και για τους «θεσμούς», και βλέπουμε την πλήρη χρεωκοπία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δεν μπορεί, είναι ξεκάθαρο ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτή τη στιγμή οφείλει, ως διεθνής θεσμός, υπερεθνικός, οφείλει να στηρίξει τους πολίτες και όχι να ζητάει τα ρέστα, ούτε να προτείνει δάνεια και όρους και μνημόνια και ούτω καθεξής. Νομίζω ότι περνάμε σε μία εποχή που πολλά πράγματα θα αναθεωρηθούν και εκείνοι που νομίζουν ότι τα πράγματα θα είναι όπως πριν, σε σχέση με καταχρηστικές διαδικασίες και διαδικασίες καταδυνάστευσης της κοινωνίας, θα πρέπει να καταλάβουν ότι και η κοινωνία έχει περάσει σε μια άλλη αντίληψη πια.

ΑΡ: Επειδή έχει περάσει η κοινωνία σε μια άλλη φάση αντίληψης των πραγμάτων και επειδή υπάρχουν και κάποιες αποφάσεις, εγώ θα σας πάω λίγο στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) και θέλω να κάνω μια ερώτηση για τα αναδρομικά, το λέγαμε και νωρίτερα. Μπορεί το ΣτΕ να ανατρέψει νομολογία του; Έχουν ήδη γίνει δίκες, έχουν εκδοθεί αποφάσεις, ο κόσμος περιμένει αυτές οι αποφάσεις να υλοποιηθούν από την Κυβέρνηση, νομικά τι γίνεται;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κοιτάξτε, δυστυχώς, την τελευταία δεκαετία έχουμε ζήσει πάρα πολλές αποφάσεις σκοπιμότητας.

ΑΡ: Γιατί το λέω, γιατί συνδυάζεται. Γιατί ενδεχομένως, ένας ο οποίος θα πάρει αναδρομικά μπορεί με τα αναδρομικά, να μπορεί να μπει σε μια διαδικασία να πληρώσει ένα μέρος των δανείων του.

ΓΧ: Πολύ ορθή σκέψη.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα σας πω.

ΑΡ: Είναι χρήματα που έχει καταβάλει με κόπο και ιδρώτα, χρόνια εισφορές.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακριβώς, πολύ σωστά. Και η εμπειρία αποδεικνύει, ότι οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στη δεινή θέση να πλειστηριάζεται η κατοικία τους ή η μικρή περιουσία τους, δεν είναι άνθρωποι οι οποίοι αποφάσισαν να είναι ασυνεπείς, είναι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν σε μια συνθήκη εντελώς αδόκητη και οι οποίοι έχουν υπάρξει συνεπείς στο παρελθόν. Επομένως, το ζήτημα της καταβολής των αναδρομικών στους δικαιούμενους είναι μείζον, το ζήτημα των αποφάσεων πολιτικής σκοπιμότητας του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι μείζον, δυστυχώς. Πάρθηκαν αποφάσεις σε ολόκληρη την τελευταία δεκαετία, όχι με γνώμονα το Σύνταγμα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά με γνώμονα ένα τερατούργημα που ονομάστηκε «δημοσιονομικό δημόσιο συμφέρον» και ήταν ουσιαστικά οι σκοπιμότητες της οικονομικής πολιτικής της τελευταίας δεκαετίας και των μνημονίων. Αυτή τη στιγμή η συζήτηση περί ανατροπής αποφάσεων που εγκαθιδρύουν δικαιώματα είναι μια πάρα πολύ δυσάρεστη συζήτηση. Είχαμε πάρα πολύ πρόσφατα τη διαπλοκή δικαστικής και πολιτικής εξουσίας στον υπέρτατο βαθμό, με τον διορισμό της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Εγώ ελπίζω και εύχομαι και ζητώ και απευθύνομαι στους ευσυνείδητους δικαστικούς λειτουργούς του Συμβουλίου της Επικρατείας, γιατί υπάρχουν τέτοιοι, να μην επιτρέψουν σε καμία σκοπιμότητα να στραγγαλίσει τη δικαστική τους συνείδηση και να υπαγορεύσει αποφάσεις αντίθετες με το κοινωνικό συμφέρον και το Σύνταγμα.

ΓΧ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, κλείνοντας την κουβέντα, επειδή το «Μένουμε Σπίτι» δεν είναι για όλους το ίδιο…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πολύ σωστά.

ΓΧ: Υπάρχει το «Μένουμε στη γκαρσονιέρα» και υπάρχει το «Μένουμε στη βίλα» και υπάρχει και το «Μένουμε στην Αίγινα» του Γιάνη Βαρουφάκη, για παράδειγμα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κοιτάξτε, η αντίληψη που έχει ο καθένας για το τι σημαίνει «είμαι μέλος αυτής της κοινωνίας», νομίζω ότι αναδείχθηκε και φωτίστηκε στο τελευταίο διάστημα. Εγώ θεωρώ βαριά αντικοινωνικές τις συμπεριφορές και πολιτικών προσώπων που, παίρνοντας άδεια από τη σημαία, επιδεικνύουν μία άλλη συμπεριφορά από αυτήν που απαιτείται από όλους μας. Προσωπικά και ως Πλεύση Ελευθερίας στηρίξαμε την επιταγή, που είναι κοινωνική επιταγή, «Μένουμε Σπίτι», το υποστηρίξαμε εμπράκτως, όχι στα λόγια, γιατί δεν μπορούμε να ζητάμε από τους συμπολίτες μας να κάνουν κάτι που εμείς δεν κάνουμε και προσπαθήσαμε σε αυτό το διάστημα, να συμβάλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις σε αυτό που θεωρούμε ύψιστη προτεραιότητα και είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κάναμε μάλιστα και μια δωρεά από την κρατική μας επιχορήγηση, δώσαμε τους τρεις μήνες κρατικής επιχορήγησης, προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και κοινωνικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη της υγείας των πολιτών και δωρίσαμε τρεις κλίνες ΜΕΘ και δύο κλιβάνους στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος.

ΓΧ: Αξιέπαινη προσπάθεια και νομίζω ότι έπρεπε να αναφερθεί. Την καλημέρα μας κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να ΄στε καλά, κύριε Χουδαλάκη, νομίζω ότι το παράδειγμά μας είναι αυτό το οποίο μπορεί να εμπνεύσει και να παρακινήσει προς την κατεύθυνση του να γίνουμε όλοι καλύτεροι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Να είστε καλά!