Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1 (12/04/2021)

Πλεύση Ελευθερίας

Η συνέντευξη της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην εκπομπή του Παναγιώτη Τζένου στα Παραπολιτικά 90,1.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΕΝΟΣ:  Λοιπόν, θα πάμε στην τηλεφωνική μας γραμμή, θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είναι μαζί μας. Ήταν να βγει μαζί μας την Παρασκευή, με δική μου ευθύνη αυτό δεν κατέστη δυνατό, δεν είχαμε πολύ χρόνο, έχουμε χρόνο τώρα για να τα πούμε. Κυρία Κωνσταντοπούλου, Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καλή σας ημέρα κύριε Τζένο, καλή εβδομάδα.

Π.Τ.:  Λοιπόν, θα ήθελα να ξεκινήσουμε λίγο από τα θέματα της επικαιρότητας. Θα ήθελα έναν πρώτο σχολιασμό για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αφενός και αφετέρου για το γεγονός ότι βλέπω ότι υπάρχει μία προσπάθεια να δοθεί ένα πολιτικό χρώμα σε αυτή την δολοφονία. Θα ήθελα την άποψή σας κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:  Κύριε Τζένο, νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε αυτοκυριαρχία και υπομονή. Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε να φωτιστούν οι πτυχές αυτής της εγκληματικής πράξης και σίγουρα δεν είναι ώρα να προτρέχει κάνεις στα συμπεράσματα. Είναι ένα γεγονός το οποίο είναι εξαιρετικά σοβαρό. Οπωσδήποτε θα πρέπει να διαλευκανθεί, όλα τα υπόλοιπα νομίζω σε αυτό το χρονικό σημείο παρέλκουν.

Π.Τ.:  Αυτό το οποίο θέλω να ρωτήσω είναι το εξής, για να πάμε σε μία διαφορετική εικόνα. Εσείς, πώς βλέπετε τις κινήσεις της Κυβέρνησης αφενός στο θέμα της αντιμετώπισης της Πανδημίας, ξεκινάνε τα σχολεία σήμερα, έχουμε επαναλειτουργία με self test, το λιανεμπόριο έχει ξεκινήσει, υπάρχει μία διαδικασία δηλαδή να επανέλθουμε σιγά-σιγά, φαίνεται αυτό από την Κυβέρνηση ότι μπαίνει στη διαδικασία να επανέλθει η όποια κανονικότητα, τέλος πάντων, ενόψει και της τουριστικής περιόδου. Βλέπουμε την Αντιπολίτευση από την άλλη να φωνάζει ότι είναι καταστροφικό ή να βρίσκει λάθη συνεχώς, τέλος πάντων, με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτή διαδικασία. Εσείς τί βλέπετε; Τί εκτιμάτε, κυρία Κωνσταντοπούλου;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Τζένο, εγώ θεωρώ ότι όλες αυτές οι κινήσεις ανοίγματος είναι πρώιμες, δεν θεωρώ ότι είμαστε σε μία φάση στην οποία επιτρέπεται για λόγους είτε, αν θέλετε, υπολογισμών πολιτικών, είτε υπολογισμών οικονομικών, να μπαίνει σε διακύβευση η υγεία και η ζωή των πολιτών. Η Πανδημία  είναι σε τεράστια έξαρση και θεωρώ ότι θα έπρεπε και το μήνυμα το οποίο εκπέμπει η Κυβέρνηση και η ασκούμενη πολιτική να είναι το ανάλογο. Δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με τη στρατηγική του προοδευτικού ανοίγματος την ώρα που τα πράγματα είναι στο κόκκινο. Από την άλλη πλευρά, επειδή με ρωτήσατε και για την Κυβέρνηση και για την Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα πω αυτά τα οποία ανέφερα και την προηγούμενη εβδομάδα σε μία παρέμβασή μου, διότι είναι πραγματικά τραγικό ότι στη χώρα δεν υπάρχει Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν ασκείται Αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι από την άλλη πλευρά σύστοιχο με την δυστυχώς γελοία  διαδρομή που ακολούθησε το Κόμμα αυτό και στην Κυβέρνηση και στη συνέχεια. Έκανα μία παρέμβαση διότι έχουμε φτάσει η Αντιπολίτευση να ασκείται στο όνομα του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη, από εκείνους που άφησαν το στίγμα τους ως η παράταξή της κωλοτούμπας.

Π.Τ.:  Εδώ, κάνατε, μάλιστα, και μία μακροσκελέστατη ανακοίνωση, βάζοντας πράγματα που οφείλω να ομολογήσω ότι και εγώ τα είχα ξεχάσει κιόλας. Δηλαδή, αναφέρεστε σε όλα, όταν λέτε κωλοτούμπα, πραγματικά,  την περιγράφετε δηλαδή την κωλοτούμπα, μάλιστα σε όλες τις εκφάνσεις.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Τζένο, εγώ δεν έχω ξεχάσει. Νομίζω να μην ξεχάσουμε και νομίζω και κανείς δεν έχει ξεχάσει. Ξεχνάμε δηλαδή τεσσεράμισι χρόνια αυτά τα καραγκιοζιλίκια που βίωσε η χώρα; Ξεχνάμε την ασύδοτη αστυνομική βία εναντίον των πολιτών και, ξαφνικά, η Αξιωματική Αντιπολίτευση μιλάει κατά της αστυνομικής βίας; Ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας είχε γίνει το σκυλάκι, το κανίς του Τραμπ και  κορδωνόταν στο πανελλήνιο ότι είναι στρατηγικός σύμμαχος του Τραμπ; Ξεχνάμε την αλγεινή καταδίωξη των ανθρώπων που αγωνίζονταν κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών; Ξεχνάμε το Μάτι; Τους ξεχνάμε τον κύριο Πολάκη και τον κύριο Τσίπρα να έχουν καεί οι άνθρωποι και να παριστάνουν τους ανήξερους στην τηλεόραση και να στήνουν συνέντευξη τύπου; Εγώ δεν τα ξεχνάω. Και οι συγκεκριμένοι, δυστυχώς, θέλουν η κοινωνία να ξεχάσει για να ξεγελαστεί και να νομίζει ότι αυτοί κάνουν Αντιπολίτευση. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν απαντάνε σε αυτά που τους έγραψα. Γιατί δεν απαντάνε; Εγώ τους καλώ να απαντήσουν εάν έχουν τα κότσια. Να απαντήσουν. Τα κάναν όλα αυτά ή δεν τα κάνανε; Ήτανε το Κόμμα της διαφθοράς όταν ήταν στην Κυβέρνηση; Κάνανε φωτογραφικές ρυθμίσεις; Εξαγοράζανε Μέσα Ενημέρωσης; Τραβάγανε τους μετανάστες από τις καταλήψεις και χτίζανε  τις εισόδους στα κτίρια; Σκοτώθηκε άνθρωπος, τον σπάσανε στο ξύλο μέχρι θανάτου τον Ζακ Κωστόπουλο επί ΣΥΡΙΖΑ; Γίνανε αυτά ή δεν γίνανε και ζούμε αλλού και έχουμε μία Αντιπολίτευση που, δήθεν, αντιπαλεύει αυτά που κάνει η Κυβέρνηση

Π.Τ.: Άρα, μου λέτε ότι ο κύριος Τσίπρας, ενώ τα γνωρίζει όλα αυτά, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, επί της ουσίας για να εξυπηρετήσει την Κυβέρνηση; Δηλαδή θεωρείτε ότι έχει αποδεχθεί το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και απλά φωνάζει, βγάζει καμιά κραυγή, διότι Εκλογές δε ζητάει ο κύριος Τσίπρας…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:  Πού να ζητήσει εκλογές κύριε Τζένο;

Π.Τ.: … και όταν τον ρωτάνε γιατί δεν ζητάς Εκλογές, λέει επειδή είμαι σοβαρός πολιτικός και δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην κοινωνία.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:  Δεν ζητάει Εκλογές γιατί γνωρίζει ότι το Κόμμα του έχει καταποντιστεί και θα συρρικνωθεί εκεί όπου προορίζεται και αυτό θα είναι ένα ευτύχημα για την χώρα, διότι, εγώ, πραγματικά, αυτό το οποίο θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι όσο καταστροφικό είναι να ασκούνται εσφαλμένες πολιτικές κυβερνητικές, άλλο τόσο είναι να μην έχει η χώρα Αξιωματική Αντιπολίτευση και Αντιπολίτευση, αλλά να έχει μία μαϊμού Αντιπολίτευση η οποία αντιπολιτεύεται τις δικές της επιλογές και θέλει για άλλη μία φορά να ξεγελάσει τους πολίτες.

Π.Τ.: Θεωρείτε ότι αυτό έχει να κάνει, και θα ήθελα να το σχολιάσετε επισήμως, μάλλον, δημοσίως, για να είμαι ακριβής, ο κύριος Τσίπρας προ ορισμένων εβδομάδων είχε αναφερθεί στη Βουλή για ένα πολιτικό μορατόριουμ. Δηλαδή, επί της ουσίας έκανε μια πρόταση στην Κυβέρνηση λέγοντας, μη φέρνετε νομοσχέδια, μην ψηφίζετε νομοσχέδια με τα οποία διαφωνούμε και εδώ φαίνεται ότι υπάρχει και ένα μέτωπο και με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, γιατί η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατεβάσει κόσμο στις πλατείες όσο και αν βαυκαλίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για επιθετική Αντιπολίτευση. Βλέπετε ότι αυτή η διαδικασία, αυτή η διαδικασία δηλαδή, είναι μία διαδικασία η οποία ακολουθείται συγκεκριμένα, ούτως ώστε να υπάρξει μία συμφωνία; Διότι, όταν λέει για πολιτικό μορατόριουμ ο κύριος Τσίπρας, όλοι φαντάζονται ότι λέει στην Κυβέρνηση, να σταματήσεις να νομοθετείς σε πράγματα τα οποία δεν θέλουμε εμείς να νομοθετήσεις, διαφορετικά θα κατεβάσουμε τον κόσμο στους δρόμους. Ακούσαμε δε και το Σαββατοκύριακο  το γράψαν και τα parapolitika.gr,  τον κύριο Ηλιόπουλο να μιλάει για πόλεμο και, μάλιστα, είπε προσέχω πολύ καλά λέει την λέξη που χρησιμοποιώ, πόλεμο για τα εργασιακά και πόλεμο όπως βλέπουμε και για τα Πανεπιστήμια. Τι  εκτιμάτε;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Τζένο, να ξεκινήσω από το τελευταίο, γιατί πραγματικά είναι εξοργιστικό να βγαίνουν να μιλάνε αυτοί που θα έπρεπε να κρύβονται. Μιλάει ο κύριος Ηλιόπουλος  για τα εργασιακά έχοντας διατελέσει Υπουργός Εργασίας; Τολμάει να μιλάει ο κύριος Ηλιόπουλος, τολμάνε να μιλάνε οι άνθρωποι αυτοί που κάνανε τη μία κωλοτούμπα μετά την άλλη, υπογράψανε όλα τα αντίθετα από αυτά που διακήρυσσαν, έφεραν στη χώρα τις πιο ακραίες νομοθετικές επελάσεις  στα δικαιώματα και τώρα τολμάνε να μιλάνε; Δεν πρέπει να τους επιτρέπεται από την κοινωνία να τα λένε αυτά τα πράγματα και πρέπει να κληθούν να απαντήσουν. Καλέστε τους και εσείς. Καλέστε τους να απαντήσουν. Κάνανε τα αντίθετα, τα κάνανε συστηματικά κουνώντας το κεφάλι, ψηφίζοντας ναι σε όλα και λέγοντας, οι καημένοι δεν έχουμε επιλογή; Τώρα τι ακριβώς παριστάνουν; Σε σχέση δε με αυτό που με ρωτάτε, εάν ελπίζουνε σε κάποια συμφωνία, είναι βέβαιο ότι, εάν δοθεί η ευκαιρία, φυσικά ο κύριος Τσίπρας θα συμφωνήσει με τους πάντες και αν του δοθεί η ευκαιρία για εξουσία θα πουλήσει και τη μάνα του και τα παιδιά του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όχι θεωρητικά, διότι τα έζησε η χώρα μας αυτά και δεν πρέπει οι πολίτες να τα ξεχάσουν. Δεν πρέπει να επιτρέψουν σε αυτή την παράταξη ζόμπι να ξαναβρεί τον δρόμο να πιει το αίμα των πολιτών.

Π.Τ.:  Βαριές κουβέντες. Το ερώτημα, βεβαίως, είναι το εξής και θα πει και κάποιος, μα γιατί, ενώ πραγματικά αυτά ο κόσμος δεν τα έχει ξεχάσει και φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις ότι δεν τα έχει ξεχάσει, τί είναι αυτό το οποίο κρατάει ψηλά το ποσοστό του κύριου Αλέξη Τσίπρα και γιατί δεν υπάρχουν άλλοι, άλλοι αν θέλετε πολιτικοί σχηματισμοί ή κάποιο άλλο ρεύμα, τέλος πάντων, το οποίο να δημιουργηθεί και αν πιστεύετε ότι αυτό το ρεύμα κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί, αν οι συνθήκες θα το δημιουργήσουν, κυρία Κωνσταντοπούλου, διότι για να εξαερωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει κάπου αλλού να μετακινηθεί αυτό το ποσοστό. Φαντάζομαι, δεν φαντάζεστε ότι θα πάει στο ΚΙΝΑΛ ξαφνικά όλος αυτός ο κόσμος.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Τζένο, πιστεύω ότι ο κόσμος και  θυμάται και αντιδρά και θα αντιδράσει ακόμη περισσότερο εάν τα θέματα αυτά ανοίξουν πραγματικά στην κοινωνία, διότι εδώ τώρα υπάρχει, εδώ και χρόνια δυστυχώς, μία στρατηγική της παρασιώπησης των θεμάτων αυτών και της υπηρέτησης των πολιτικών αυτών μέσα και από την παρασιώπηση. Ας πούμε, σας δίνω ένα παράδειγμα. Το ότι δεν απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην δική μου επιστολή διότι και όσο ήτανε  Κυβέρνηση υπήρχε εντολή να μην ακούγεται τίποτε αντίθετο από την Κυβέρνηση, δε σημαίνει ότι τα Μέσα Ενημέρωσης δεν πρέπει να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα, ότι δεν πρέπει να καλέσουν τον κύριο Τσίπρα και να του πούνε, κύριε Τσίπρα σε αυτά τι λέτε; Κάνετε τον μάγκα μόνο εκεί που νομίζετε ότι σας συμφέρει; Εδώ σας λένε αυτά, τί απαντάτε; Να μην περιορίζεται ο πολιτικός διάλογος και η πολιτική λογοδοσία του κάθε πολιτικού προσώπου σε αυτά που θέλει και σε αυτά που τον συμφέρουν. Είναι δυνατόν τώρα να ακούμε να σηκώνει το θέμα των εργασιακών ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό; Ο ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το τρίτο Μνημόνιο και διέλυσε τις συντάξεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τις περικοπές και, ουσιαστικά, ό,τι είχε μείνει όρθιο, αν είχε μείνει, από τα δύο πρώτα Μνημόνια το κουτσούρεψε; Για να πάει αυτή η χώρα και αυτή η κοινωνία μπροστά αλλά και οι πολίτες για να αποκτήσουν τα ερείσματα να αντιδράσουν, πρέπει να έχουνε και μία πρόσβαση πιο αδιαμεσολάβητη και άμεση και στην πληροφόρηση και στην πολιτική κριτική και στην αντίδραση.

Π.Τ.:  Ωραία. Και ένα τελευταίο ερώτημα. Εκτιμάτε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε αλλαγές; Δηλαδή, αυτό το οποίο λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμαστείτε γιατί η Κυβέρνηση θα επιδιώξει να κάνει Εκλογές ή ότι, από την άλλη πλευρά, διαψεύδει επισήμως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός λέγοντας ότι οι Εκλογές θα οδηγηθούν στην τετραετία. Εκτιμάτε ότι μπορεί να υπάρξουν συνθήκες τέτοιες οι οποίες να οδηγήσουν σε εκλογική διαδικασία ή αναμέτρηση, κυρία Κωνσταντοπούλου;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Τζένο, εγώ γενικά αποφεύγω να κάνω προβλέψεις σε σχέση με το χρόνο των Εκλογών και θα ήθελα οι Εκλογές να μην είναι εργαλείο πολιτικού αιφνιδιασμού ή επίτευξης πολιτικών πλεονεκτημάτων. Εκείνο που θεωρώ είναι ότι η κοινωνία αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη πολύ σοβαρής στήριξης και οικονομικής και θεσμικής, υπάρχει ανάγκη για θεσμική θωράκιση και των δικαιωμάτων των πολιτών και συνολικά της Δημοκρατίας. Αυτά θα έπρεπε να μας απασχολούν, έχουμε περάσει και περνάμε μία πολύ μεγάλη δοκιμασία μέσα από την Πανδημία και όποτε και αν γίνουν οι εκλογές δεν παύει η Δημοκρατία να πρέπει να λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Η Δημοκρατία δεν  είναι μία φορά τα τέσσερα χρόνια ή μόνο στις εκλογές και θα έπρεπε και η πολιτική αντιπαράθεση και το πολιτικό γίγνεσθαι να ασχολούνται με την ουσία της Δημοκρατίας σε καθημερινό επίπεδο. Συνεπώς, η Πλεύση Ελευθερίας εκεί επικεντρώνεται και διεκδικούμε και θα διεκδικούμε τη Δημοκρατία στην καθημερινότητά μας, ανεξαρτήτως του πώς και πότε θα γίνουν οι Εκλογές.

Π.Τ.: Λοιπόν, και μία τελευταία ερώτηση, θα ήθελα μια σύντομη απάντηση, αν και, βεβαίως, θα μπορούσαμε να κάνουμε μία ολόκληρη εκπομπή, έχω υποσχεθεί το ξέρω αρκετές φορές, οι συνθήκες ακόμα δεν το έχουν επιτρέψει, αλλά θα το κάνουμε. Θέλω να μιλήσουμε, να έρθετε δηλαδή από το στούντιο εδώ και να αφιερώσουμε μία ώρα ολόκληρη για να δούμε λίγο κάποια θέματα που πρέπει να τα συζητήσουμε μαζί.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:  Με χαρά.

Π.Τ.: Έχω γνωρίσει, μάλλον, γνωρίζω ότι είστε, ότι υπήρξαν, μάλλον, να το πω κομψά; Δεν ξέρω πόσο κομψά μπορεί να ειπωθεί, ότι υπήρξαν  παρεμβάσεις ενώ ήσασταν υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης, να μην πάρετε το Υπουργείο Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω ότι υπάρχει μία αντιπαράθεση για τα θέματα διαφθοράς και, βεβαίως, υπάρχουν και υποθέσεις οι οποίες διερευνώνται. Υποθέσεις Παππά, υποθέσεις Παπαγγελόπουλου, οι οποίες βεβαίως τέμνονται κιόλας, δεν είναι ανεξάρτητες, δεν είναι  παράλληλες υποθέσεις. Θέλω τη δική σας εκτίμηση. Θα οδηγηθούν αυτές οι υποθέσεις σε ξεκαθάρισμα κυρία Κωνσταντοπούλου;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Τζένο, το αν θα οδηγηθούν σε ξεκαθάρισμα έχει να κάνει με την πολιτική βούληση εκείνων οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουνε την θεσμική ευθύνη αυτών των προανακριτικών.

Π.Τ.:  Δηλαδή, εσείς λέτε τα στοιχεία υπάρχουν, η βούληση χρειάζεται.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:  Όχι απλώς υπάρχουν τα στοιχεία, αλλά αυτές οι προανακριτικές και για τον Παππά που οργίασε και για τον Παπαγγελόπουλο που επίσης οργίασε και υπάρχουνε και τα ντοκουμέντα,  δεν είναι προανακριτικές μόνον Παππά και Παπαγγελόπουλου, αλλιώς κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτές οι υποθέσεις είναι υποθέσεις Τσίπρα. Ήδη, λοιπόν, το ότι παραπέμπονται αυτοί μόνον οι Υπουργοί και όχι  ο ιθύνων νους και ο ωφελούμενος από τις πράξεις τους, δηλαδή ο κύριος Τσίπρας, είναι, κατά την άποψή μου, μία πάρα πολύ σοβαρή έκπτωση του τι θα έπρεπε να διεκδικεί μία διαδικασία διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής.  Το τι άλλες εκπτώσεις θα γίνουν μένει να το δούμε. Εγώ, αυτό το οποίο εκφράζω και το έχω εκφράσει πολλές φορές από την εκπομπή σας είναι η σοβαρή ανησυχία μου ότι αυτές οι διαδικασίες, ενώ θα έπρεπε να αξιοποιούνται για την απόδοση ευθυνών και την λογοδοσία και την κάθαρση, δυστυχώς, εργαλειοποιούνται και τα ίδια γίνανε και επί ΣΥΡΙΖΑ αντίστροφα, δυστυχώς, εργαλειοποιούνται ως πολιτικό εργαλείο τη στιγμής και ξεχνιούνται στη συνέχεια και το πρόβλημα με αυτό είναι ότι έτσι, οι πολίτες εμπεδώνουν την αντίληψη ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα, ποτέ, να καθίσει στο σκαμνί να δικαστεί και να πάει στη φυλακή ένας Υπουργός, ένας Πρωθυπουργός που ξεπούλησε τη χώρα, που πρόδωσε το λαό και που παραβίασε βαρύτατα τα καθήκοντά του.

Π.Τ.: Λοιπόν, την έχουμε κάνει αυτή την κουβέντα πάρα πολλές φορές. Ελπίζω να χάσετε το στοίχημα, να το κερδίσω εγώ…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:  Και εγώ το ελπίζω να το χάσω.

Π.Τ.:  Το ξέρω. Κυρία Κωνσταντοπούλου, σας ευχαριστώ θερμά για την επικοινωνία. Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καλή σας ημέρα.