Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά στο ΘΕΜΑ RADIO για το Ευρωψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας

Πλεύση Ελευθερίας

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και υποψήφια Ευρωβουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε στο ραδιόφωνο Thema 104.6 για τους υποψήφιους και τις υποψήφιες του Ευρωψηφοδελτίου της Πλεύσης Ελευθερίας που κατεβαίνει αυτόνομα και ανεξάρτητα στις Ευρωεκλογές.

 

Τα σχετικά αποσπάσματα από την ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Κουβαρά και τον Γιώργο Πιέρρο (Thema 104.6, 22/04/2019)

Γιώργος Κουβαράς: Πάμε κατευθείαν στην τηλεφωνική μας γραμμή, διότι έχουμε την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Γιώργος Πιέρρος: Που έχει κλείσει και το ευρωψηφοδέλτιο τώρα και το έχει ανακοινώσει.

ΓΚ: Η οποία έχει κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο, έχει καταθέσει σήμερα και ένα υπόμνημα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και θα μας τα πει όλα αυτά.  Κυρία Κωνσταντοπούλου, τι κάνετε; Καλό απόγευμα.

ΓΠ: Γεια σας, κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καλημέρα σας. Καλησπέρα σας και καλή αγωνιστική περίοδο μέχρι τις ευρωεκλογές.

ΓΚ: Θα μας χρειαστεί. Όσο για αγωνιστική περίοδο, την βλέπω να είναι. Δεν μού λέτε, καταρχάς θέλω λίγο να μας δώσετε το στίγμα του ευρωψηφοδελτίου σας. Πού ακριβώς το πάτε, πώς το πάτε;

ΓΠ: Δηλαδή, ο Τσίπρας έχει Γεωργούλη, εσείς τι έχετε; Να το πούμε απλά. Τι έχετε;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εμείς έχουμε έναν προς έναν και μία προς μία ανθρώπους, οι οποίοι είναι δοκιμασμένοι στο στίβο της ζωής, στο στίβο της δουλειάς, των αγώνων, των κινηματικών δράσεων, της κοινωνικής δραστηριότητας. Οι υποψήφιοί μας είναι πραγματικά άνθρωποι που με τίμησαν που αποδέχθηκαν την πρότασή μου να συμπαραταχθούμε και να δώσουμε μαζί αυτή την πρώτη εκλογική μάχη για την Πλεύση Ελευθερίας. Είναι η πρώτη φορά που η Πλεύση Ελευθερίας θα κατέβει σε εκλογές και θα κατέβει στις ευρωεκλογές. Και το Σάββατο, σε μία εκδήλωση που κάναμε στο «ΑΑΒΟΡΑ», τον κινηματογράφο, παρουσιάσαμε το ευρωψηφοδέλτιο. Μίλησαν όλοι οι υποψήφιοι, μίλησαν οι επικεφαλής του Κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», που συμπαρατάχθηκε επίσης μαζί μας και θα είναι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιό μας.

ΓΚ: Δύο νέα παιδιά και καλοί επιστήμονες, τους οποίους είχατε συναντήσει από την αρχή.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είναι νέα παιδιά και εξαίρετοι επιστήμονες και εξαίρετοι άνθρωποι. Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος είναι οφθαλμίατρος και ο Ηλίας Παπαδόπουλος είναι οικονομολόγος. Και όλοι μας οι υποψήφιοι. Η Ναταλία Αθανασούλη είναι μία νεαρή φοιτήτρια Νομικής, με εξαίρετες διακρίσεις στο Διεθνές Ποινικό Δίκαιο. Είναι η πιο νέα μας υποψήφια. Ο Δημήτρης Φουφόπουλος, ο πιο νέος επίσης υποψήφιος από άνδρες, είναι δικηγόρος που υπερασπίζεται φτωχούς ανθρώπους έναντι των τραπεζών. Έχουμε τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο που είναι ηθοποιός, την Ευαγγελία Παναή από τη Ρόδο. Πρέπει να τους πω όλους τώρα!

ΓΚ: Όχι, δεν θα τους πείτε όλους τώρα. Αποκλείεται.

ΓΠ: Θέλουμε ένα στίγμα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα κάνουμε άλλες πέντε εκπομπές να τους πούμε όλους!

ΓΠ: Βεβαίως.

[…]

ΓΚ: Θέλω το εξής: εδώ ο Πρωθυπουργός λέει ότι το δίλλημα αυτών των ευρωεκλογών είναι η μάχη κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού. Και λέω και εγώ, εάν αυτό είναι το δίλημμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρά τις αντιθέσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι στην πλευρά Τσίπρα, απέναντι σε αυτό το δίλημμα;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Όχι. Εμείς λέμε ξεκάθαρα και θα το πω πολύ, πολύ καθαρά για να είναι αντιληπτό. Εμείς που να μας γυρίσουν ανάποδα και να μας γδάρουν δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ούτε με Τσίπρα, ούτε με Μητσοτάκη, ούτε με κανέναν μνημονιακό. Η Πλεύση Ελευθερίας κατεβαίνει ανεξάρτητα και ούτε μετεκλογικά πρόκειται να κάνουμε συνεργασίες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αλληθωρίζουν προς συνεργασίες, εμείς έχουμε αποδείξει, και εγώ προσωπικά έχω αποδείξει ότι δεν πρόκειται να προδώσω τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν και δεν πρόκειται να αλλάξω πλεύση για κανένα αντάλλαγμα και για κανέναν λόγο.

ΓΚ: Μια στιγμή, όμως, εσείς αν μπείτε στην Ευρωβουλή δεν θα είσαστε στην ομάδα του Μελανσόν;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εάν μπούμε στην Ευρωβουλή, δεν θα είμαστε σε καμμία ευρωκοινοβουλευτική ομάδα, διότι η δική μας θέση είναι αυτό που αποτελεί και το κεντρικό μας σύνθημα για τις ευρωεκλογές: δεν κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά. Δεν θα είμαστε σε καμμία περίπτωση στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι αρνούμαστε να μπούμε σε ευρωκοινοβουλευτική ομάδα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΚ: Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ναι. Θα χαράξουμε αυτόνομη πορεία και θα επιμείνουμε σε αυτή. Και προσβλέπουμε να βρούμε και συνοδοιπόρους σε αυτήν την εντελώς νέα πορεία, την οποία ανοίγουμε, γιατί κύριε Κουβαρά, εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία, δεν μας ενδιαφέρουν οι επιχορηγήσεις του Ευρωκοινοβουλίου, που δίνονται σε ευρωκοινοβουλευτικές ομάδες και κάποιοι τα βρίσκουν για να παίρνουν τις επιχορηγήσεις, Εμάς μας ενδιαφέρει να εκπροσωπήσουμε τον Ελληνικό λαό απέναντι στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έκαναν πραξικόπημα εναντίον της πατρίδας μας, και μας ενδιαφέρει να εκπροσωπήσουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, οι οποίοι και οι οποίες δεν υποτάσσονται και διεκδικούν.

ΓΚ: Δε μού λέτε, όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται τελευταία και που εμπλέκει τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκάνδαλα, σε υποθέσεις έτσι διαφθοράς, Πετσίτης, ιστορίες, έχετε μπει και εσείς σε αυτή τη συζήτηση, γιατί λέτε να ανοίξουν οι λογαριασμοί Τσίπρα–Παππά, μήπως δημιουργεί μία εσφαλμένη εντύπωση ότι όλοι ίδιοι είναι, ας πούμε; Δηλαδή εσείς έχοντας περάσει από αυτόν τον χώρο, θεωρείτε ότι τελικά ότι ο χώρος αυτός είναι ίδιος με τους προηγούμενους σε αυτά τα θέματα;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την στιγμή είναι χειρότερος. Δηλαδή είναι εκπληκτικό ότι αγωνιούν να κάνουν τα ίδια με τους προηγούμενους, επικαλούνται ως επιχείρημα ότι και οι άλλοι τα ίδια έκαναν, και φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να κάνουν και τα χειρότερα. Εδώ έχουμε το μοναδικό φαινόμενο να μην ανοίγουν οι λογαριασμοί Παππά-Τσίπρα, ενώ έχουν βρεθεί χρήματα στον Πετσίτη, που λειτουργούσε ως άνθρωπος του Μαξίμου και ως ο διεκπεραιωτής και ο τσαντοκουβαλητής του Παππά, ο οποίος, να μην ξεχνιόμαστε, είναι το δεξί χέρι του Τσίπρα, δεν είναι ένα αυτόνομο πρόσωπο ο Παππάς. Και ο Πετσίτης υπήρχε δίπλα του από την εποχή που ο Παππάς ήταν Διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα. Επομένως, ας αφήσουν τις λεκτικές διατυπώσεις και ας πουν ότι δίνουμε άδεια να ανοίξουν οι λογαριασμοί μας. Και ας δημοσιεύσει ο Βούτσης τα πόθεν έσχες, στα οποία έχει καθίσει πάνω, όπως και στις δικογραφίες, και δεν τα δίνει στη δημοσιότητα εδώ και τέσσερα χρόνια. Τα τελευταία πόθεν έσχες που έχουν δημοσιευθεί, δημοσιεύθηκαν μεν το 2017, αλλά αφορούν το έτος 2015. Για 2016, 2017 και εντεύθεν κανένα στοιχείο. Και αυτό όταν προκύπτουν ζητήματα διαφθοράς, διαπλοκής, συναλλαγής, εξυπηρετήσεων, εκβιασμών και ούτω καθ’ εξής, δεν επιτρέπεται να μένει αδιερεύνητο. Δεν είναι δυνατόν, δηλαδή, επειδή έχουν τοποθετήσει πρόσωπα ελεγχόμενα από τους ίδιους σε κεντρικά πόστα της Δικαιοσύνης και της διερεύνησης, δεν επιτρέπεται να μη διερευνώνται η περιουσιακή τους κατάσταση, οι συναλλαγές τους και ο πλουτισμός τους. Εγώ δε δέχομαι ότι ο Πετσίτης πλούτισε για το εαυτό του ή ότι εκτινάχθηκαν τα εισοδήματά του, γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν τα προσόντα του οι επιχειρηματίες και οι οικονομικοί παράγοντες. Προφανώς προσέβλεπαν στη σχέση του με το Μαξίμου, στη σχέση του με την Κυβέρνηση, και προφανώς προσέβλεπαν εκεί λόγω συγκεκριμένων σχέσεων που αναπτύχθηκαν. Για αυτό, λοιπόν, εμείς λέμε όλα στο φως και βεβαίως δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

ΓΚ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, ευχαριστούμε, να είστε καλά, θα τα ξαναπούμε έτσι ενόψει εκλογών,

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με πολλή χαρά!

ΓΚ: Να είστε καλά, καλό απόγευμα!

ΓΚ: Να είστε καλά, καλή επιτυχία!

 

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ