Η Ζωή Κωνσταντοπούλου …Από τις Έξι (01/07/2022)

Πλεύση Ελευθερίας

Η τηλεφωνική παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη στην ΕΡΤ1.

 

ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Να καλημερίσουμε την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου. Καλημέρα, κυρία Κωνσταντοπούλου, καλό μήνα και σε σας.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καλή σας ημέρα και καλό μήνα.

Κ.Δ.: Τώρα εσείς έχετε καταθέσει ένα διάβημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου ζητάτε την αναίρεση της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου για τον Κορκονέα, έτσι, γιατί αυτό το ελαφρυντικό απ’ ότι καταλαβαίνω, ήταν το κλειδί για να ανοίξει η πόρτα και να βγει έξω ο Κορκονέας.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακριβώς, και έγινε για δεύτερη φορά αυτό, με σκανδαλώδη τρόπο, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, ενώ υπήρξε απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε, ομόφωνα μάλιστα, ότι παρανόμως αναγνωρίστηκε αυτό το ελαφρυντικό, στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν μηχανισμοί, προκειμένου να ξανά αναγνωριστεί και να ξανά αποφυλακιστεί ο Κορκονέας, και μάλιστα αυτοί οι μηχανισμοί επιχείρησαν να αποκλείσουν την πλευρά της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την πλευρά του θύματος, με τρόπο που υποδηλώνει παρά διαδικασίες έξω από το δικαιϊκό μας σύστημα. Εμείς αυτά τα καταγγείλαμε, όχι όταν εκδόθηκε η απόφαση, τα καταγγείλαμε από τις 11 Μαΐου, με επάλληλες δημόσιες δηλώσεις μας και διαμαρτυρίες μας, και με παρεμβάσεις μας στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, το οποίο, όμως, με τρόπο επίσης σκανδαλώδη, απέκλεισε την πλευρά της οικογένειας του Αλέξανδρου από τη διαδικασία,  για να μην ακουστούν οι θέσεις της, αλλά κυρίως για να μην ακουστούν τα στοιχεία από τους Ενόρκους, οι οποίοι κληρώθηκαν για να κρίνουν στην υπόθεση αυτή, χωρίς να έχουν καμία, μα καμία γνώση της υπόθεσης της δικογραφίας και των αποδεικτικών μέσων.

Κ.Δ.: Κυρία Κωνσταντοπούλου, λίγο να μας βοηθήσετε να καταλάβουμε τώρα. Τι σημαίνει ο πρότερος σύννομος βίος.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πρότερος σύννομος βίος θα πει ότι έχει ζήσει ο άνθρωπος μία ανεπίληπτη κοινωνική, επαγγελματική, ή προσωπική-οικογενειακή διαδρομή. Δεν υπήρχε αυτό το στοιχείο στον Κορκονέα. Αντιθέτως, υπήρχαν στοιχεία και αποδείξεις για ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή ο Κορκονέας είχε εξακολουθητική προκλητική συμπεριφορά ως αστυνομικός, παραβίαζε τα καθήκοντά του, είχε εριστική και επιθετική συμπεριφορά προς τους πολίτες, υπήρχαν  ζητήματα οπλοχρησίας, υπήρχαν ζητήματα περίεργης συμπεριφοράς, του να μοιράζει σφαίρες στους αστυνομικούς συναδέλφους του στη βάρδια. Υπήρχαν ζητήματα, υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, ότι προσκόμισε ψευδή έγγραφα σε σχέση με την οικογενειακή του κατάσταση, απέκρυψε τον πρώτο γάμο του, αποκρύπτει ένα πολύ σοβαρό κομμάτι της ζωής του, είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά του την ημέρα πριν από το… την ημέρα του εγκλήματος, αλλά πριν από το έγκλημα, που επίσης εντάσσεται στον πρότερο βίο, δηλαδή, ότι παραβίασε την εντολή του κέντρου που τον είχε στείλει αλλού, ότι πήγε προκλητικά και επιτέθηκε σε ανήλικα παιδιά, ότι έβριζε τα ανήλικα παιδιά και τους μιλούσε χυδαία. Ότι έριξε μαζί με τον συγκατηγορούμενό του κρότου λάμψης, ενώ δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις, ότι εγκατέλειψε το περιπολικό για να πάει να τσαμπουκαλευτεί, να επιτεθεί και τελικώς να σκοτώσει, και ούτω καθεξής. Πάμπολλα στοιχεία, ότι δούλευε ως μπράβος πριν από την πρόσληψή του ως ειδικού φρουρού, πάμπολλα, πάμπολλα στοιχεία, που παραπέμπουν όχι απλώς σε έλλειψη συννόμου βίου, αλλά σε αποδεικτική τεκμηρίωση της απουσίας συννόμου βίου. Και είναι, βεβαίως, σκανδαλώδες, εκεί όπου υπάρχει δολοφονία παιδιού, εκεί όπου υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής, αφαίρεση εν ψυχρώ ανθρώπινης ζωής, να πέφτουν μονοί – διπλοί οι μηχανισμοί, για να αναγνωριστεί ένα ελαφρυντικό το οποίο δεν συντρέχει, σε έναν άνθρωπο ο οποίος δε νομιμοποιείται να το ζητεί.

Κ.Δ.: Κυρία Κωνσταντοπούλου, ποιοι μηχανισμοί, επειδή κάνετε λόγο για σκανδαλώδη διαδικασία και μιλάτε για μηχανισμούς, ποιοι μηχανισμοί είναι αυτοί, και τι, γιατί θα θέλουν τον Κορκονέα έξω;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί που ενεργοποιούνται εδώ και δεκατέσσερα χρόνια προσπαθώντας να επιβραβεύσουν τον Κορκονέα. Είναι οι μηχανισμοί που τους έχουμε καταγγείλει, και έχουν διαγνωστεί οι ενέργειές τους, καί από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων καί για παραβιάσεις της ανακριτικής αυτοψίας, καί για παρεμβάσεις στην ανακριτική αυτοψία, καί για φυτευτούς μάρτυρες, καί για πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων, όπως ήταν το βίντεο της δολοφονίας. Μιλάμε για μηχανισμούς οι οποίοι είναι και παρακρατικοί, αλλά και εντός του κράτους και της αστυνομίας, και εντός της Δικαιοσύνης, δυστυχώς, η οποία αντί να  ασχολούνται με το να αποδώσουν Δικαιοσύνη και να δικαιώσουν την οικογένεια του παιδιού που έχασε τόσο άδικα και απάνθρωπα τη ζωή του, ασχολείται με το πώς θα υποθάλψουν, με το πώς θα ρίξουν στα μαλακά τον δράστη.

Κ.Δ.: Κυρία Κωνσταντοπούλου κάτι τελευταίο. Η διαδικασία την οποία έχετε ξεκινήσει εσείς, και το διάβημα με το οποίο ζητάτε την αναίρεση της απόφασης, πιστεύετε ότι θα έχει βάση; Δηλαδή, μπορεί να αλλάξει αυτή η απόφαση;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, ναι, βεβαίως. Είμαι πεπεισμένη ότι εφόσον τηρηθούν οι κανόνες του κράτους, η νομοθεσία και η δικονομική τάξη, θα ξανά αναιρεθεί η απόφαση αυτή.

Κ.Δ.: Ο Άρειος Πάγος θα κάνει την αναίρεση;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι εκείνος ο οποίος είναι αρμόδιος για να κάνει την αναίρεση, να ζητήσει την αναίρεση, όπως έκανε και στο παρελθόν, στην προηγούμενη σκανδαλώδη απόφαση, και ο Άρειος Πάγος είναι εκείνος που είναι αρμόδιος να αποφασίσει. Διατηρώ πραγματικά εδραία την πεποίθηση, ότι θα λειτουργήσει ξανά η Δικαιοσύνη, σε πείσμα αυτών που αντιποιούνται τη λειτουργία της. Είναι όμως πάρα-πάρα πολύ σοβαρό, και θέλω να το πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, είναι πάρα πολύ σοβαρό σε αυτή την υπόθεση, σε τέτοιες υποθέσεις αστυνομικής βίας δολοφονικής, να υπάρχουν ακόμα δικαστικά πρόσωπα, και πρόσωπα εντός της Δικαιοσύνης και του κράτους, τα οποία παραβιάζουν τόσο ανερυθρίαστα τα καθήκοντά τους, για να καλύψουν και να βοηθήσουν εκείνον ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί, όχι μόνο για να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο έγκλημα, αλλά για να μην υπάρξει επόμενος Αλέξανδρος, να μην υπάρξει επόμενο παιδί νεκρό στο δρόμο, μες στη μέση του δρόμου, μια κανονική μέρα όπως ήταν η 6 Δεκέμβρη του 2008, ώρα 9:00 το βράδυ μπροστά στους περαστικούς, για να μην υπάρξει άλλος Κορκονέας, αδίστακτος αστυνομικός, που με ευθεία διπλή βολή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή.

ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Μάλιστα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ευχαριστώ και εγώ. Καλή σας μέρα.

ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Θα είμαστε εδώ να το παρακολουθούμε. Ευχαριστούμε πολύ, καλό μήνα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να είστε καλά.