ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Η νέα Πρωτοβουλία της Πλεύσης Ελευθερίας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πλεύση Ελευθερίας

ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Η νέα Πρωτοβουλία της Πλεύσης Ελευθερίας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεκινά!

Ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος είναι εργαλείο διαφάνειας και λογοδοσίας της Κυβέρνησης έναντι της Κοινωνίας και των πολιτών. Και η ουσιαστική ενεργοποίησή του ενισχύει τις δημοκρατικές εγγυήσεις του πολιτεύματος. Η απενεργοποίησή του ανοίγει τον δρόμο στην ασυδοσία, την αυθαιρεσία,
την αδιαφάνεια, την διαφθορά.

Η Πλεύση Ελευθερίας, ως το πρώτο σε δύναμη δημοκρατικό, εξωκοινοβουλευτικό κόμμα αναλαμβάνει την ευθύνη να παρέμβει και να κάνει εκείνο που δεν κάνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, εντός Βουλής.

Ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος των Κομμάτων του Κοινοβουλίου έχει δυστυχώς καταλήξει μια εθιμοτυπία. Για εσωτερική κατανάλωση των κομμάτων, χωρίς έγνοια για την κοινωνία.

Σήμερα η Πλεύση Ελευθερίας εγκαινιάζει μία νέα Πρωτοβουλία.

Τον Εξωκοινοβουλευτικό Έλεγχο.

Ξεκινάμε αυτό που θα έπρεπε να γίνεται στο Κοινοβούλιο, αλλά δεν γίνεται.

Από σήμερα και κάθε 15 ημέρες θα δίνουμε στην δημοσιότητα και θα αποστέλλουμε στην Βουλή τις δικές μας ερωτήσεις, Εξωκοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς να απαντούν. Θα είναι προς το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. Τους ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν απαντούν, εμείς και πάλι θα συνεχίσουμε να υποβάλλουμε ερωτήσεις.

Προσκαλούμε ταυτόχρονα τους πολίτες της χώρας και τους Έλληνες της Διασποράς να μας θέτουν τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα οποία ζητούν απαντήσεις από την Κυβέρνηση. Θα είμαστε εμείς η φωνή τους!

Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα, με τις 6 πρώτες ερωτήσεις
Εξωκοινοβουλευτικού Ελέγχου, που απευθύνονται στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.