ΔΤ Περιοδεία της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε Θεσσαλία-Μακεδονία

Πλεύση Ελευθερίας

4/5/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε Θεσσαλία-Μακεδονία

Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η περιοδεία της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας σε Θεσσαλία και Μακεδονία. Ξεκινώντας χθες από το Βόλο, όπου υπερασπίσθηκε για άλλη μια φορά ανθρώπους των κινημάτων για το νερό, το περιβάλλον και τη δημοκρατία από τον Βόλο και τις Σταγιάτες και στη συνέχεια παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας στη Μαγνησία, με πλειοψηφία γυναικών και με πολύ σημαντικές παρουσίες από τη νέα γενιά, αλλά και υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας και της Αχαΐας από τη Μαγνησία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη, όπου παρέθεσε το μεσημέρι Συνέντευξη Τύπου για τους εκπροσώπους των Μακεδονικών ΜΜΕ στην Ένωση Συντακτών.

Στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε τους υποψηφίους της Πλεύσης Ελευθερίας στις Περιφέρειες της Α’ και της Β’ Θεσσαλονίκης, αλλά και παριστάμενους υποψηφίους από άλλες Περιφέρειες της Μακεδονίας, τονίζοντας ότι επιλέγει να είναι για δεύτερη φορά υποψήφια στη Μακεδονία και στην Α’ Θεσσαλονίκης, για να δώσει την έμφαση σε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα, εκείνο της Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, μιας και η Μακεδονία θρηνεί πάμπολλα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εκείνο της Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, με δημοψήφισμα, που αποτελεί πάγια θέση της Πλεύσης Ελευθερίας.

Από τη Θεσσαλονίκη, όπως και χθες από τον Βόλο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσκάλεσε τους πολιτικούς Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που είναι όλοι άνδρες, όπως τόνισε, να δεχθούν το αυτονόητο, να συμμετέχει η Πλεύση Ελευθερίας και η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Debate, ως η μόνη γυναίκα Αρχηγός-Κόμματος και, μάλιστα, του πρώτου σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικού δημοκρατικού κόμματος, που σύντομα θα είναι μέσα στη Βουλή, όπως τόνισε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε με έμφαση για τα Τέμπη, για τις ποινικές ευθύνες τόσο της σημερινής Κυβέρνησης, όσο και της προηγούμενης, για τις εγκληματικές ευθύνες Μητσοτάκη- Καραμανλή, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι αμφότεροι ξανακατεβαίνουν στις εκλογές («Εγώ αν είχα την υποψία ότι πράξη ή παράλειψή μου συνδέεται με την αφαίρεση και μίας ανθρώπινης ζωής, θα είχα αποσυρθεί από την πολιτική»), αλλά και του Α.Τσίπρα, ο οποίος, ενώ είναι συνένοχος και συνυπεύθυνος, με βαριές ευθύνες λόγω και του ξεπουλήματος του ΟΣΕ, επιχειρεί να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά την τραγωδία, με την υποψηφιότητά του στις Σέρρες, αλλά και με την σπουδή του να εμφανισθεί στον τόπο του εγκλήματος, συνοδευόμενος από τον καταδικασμένο για διαφθορά Νίκο Παππά, με σκοπό να ξεπλυθούν αμφότεροι για τις ευθύνες τους τόσο για τα Τέμπη, όσο και για το Μάτι.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου παρουσίασε τους  υποψηφίους και τις υποψήφιες της Πλεύσης Ελευθερίας, τονίζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τρόπου λειτουργίας της Πλεύσης Ελευθερίας: είναι κίνημα οριζόντιο και αμεσοδημοκρατικό, χωρίς επαγγελματικά στελέχη και χωρίς κομματική γραφειοκρατία και μηχανισμούς. Με άξιους ανθρώπους, μέσα από την κοινωνία και τη ζωή. Υπογράμμισε το κλίμα στο οποίο γίνεται η προεκλογική εκστρατεία, με τους υποψηφίους ακόμη και στην ίδια περιφέρεια να υποστηρίζουν και να βοηθούν ο ένας τον άλλο: συν-υποψήφιοι και όχι ανθ-υποψήφιοι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη στο σύνθημα της Πλεύσης Ελευθερίας σε αυτές τις εκλογές:

ΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Κι εξήγησε ότι, με την Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή, η Βουλή θα είναι πραγματικά ζωντανή! Η Πλεύση Ελευθερίας θα δώσει διαφορετικό δείγμα γραφής για την κοινοβουλευτική δράση, το  κοινοβουλευτικό έργο και την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, που θα έχει ζωντάνια και περιεχόμενο και θα συγκροτεί υπεράσπιση και πραγματική έκφραση της κοινωνίας στο κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Μακεδονία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα επισκεφθεί απόψε τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, θα μιλήσει και θα συναντήσει φοιτητές και εργαζομένους και θα δώσει συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.

Το απόγευμα της Παρασκευής 5/5/2023 θα εγκαινιάσει επίσημα το εκλογικό κέντρο της Πλεύσης Ελευθερίας στην Εγνατία αρ. 116, ενώ το βράδυ θα επισκεφθεί την Καβάλα.