ΔΤ Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αύριο Τετάρτη 5/4 ξανά στη Λάρισα για το Έγκλημα στα Τέμπη

Πλεύση Ελευθερίας

4/4/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αύριο ξανά στη Λάρισα για το Έγκλημα στα Τέμπη

Την Λάρισα θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά αύριο Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 12.30 η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπροσωπώντας μία ακόμη οικογένεια θύματος του εγκλήματος στα Τέμπη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου θα πραγματοποιήσει παράσταση ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή που ερευνά την υπόθεση και θα προβεί σε δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου, είχε μεταβεί στη Λάρισα και στις 23 Μαρτίου, εκπροσωπώντας την οικογένεια του 23χρονου θύματος, Ντένις Ρούτσι.

Σε δηλώσεις της για το έγκλημα των Τεμπών η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει αναφερθεί επανειλημμένα στις ποινικές ευθύνες κυβερνητικών προσώπων, νυν και πρώην, που θα πρέπει να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα. «Δεν θα καταλήξουμε στις ευθύνες των πολιτικών, θα ξεκινήσουμε από αυτές!» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ είχε επίσης δηλώσει:

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να αρθεί στο ύψος της και τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να αρθούν στο ύψος τους. «Συγγνώμη» δεν είναι «συγγνώμη, λάθος», «συγγνώμη και πάμε παρακάτω». Και «αναλαμβάνω την ευθύνη» δεν είναι «παραιτούμαι και ξαναδιεκδικώ οφίκια». Συγγνώμη θα πει αποσύρομαι. Και ως προς τη Δικαιοσύνη αυτή η ανάληψη ευθύνης και αυτή η συγγνώμη, όσο υποκριτικά και αν διατυπώθηκε, θα πρέπει να αξιολογηθεί ποινικά.
Κάποιοι προσπαθούν ακόμη και σήμερα να θάψουν το έγκλημα των Τεμπών και οι πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος, το οποίο έχει αποκαλυφθεί με τον πιο κυνικό τρόπο, επιδίδονται στο να κατηγορούν ο ένας τον άλλον και να τζογάρουν προεκλογικά πάνω στους θανάτους των νέων ανθρώπων, που τους δολοφόνησε ένα σύστημα στο οποίο συμμετέχει η σημερινή κυβέρνηση, η προηγούμενη και η παραπροηγούμενη».

 

Παρακαλούμε για την κάλυψη