Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Διαμαντή Καραναστάση για τις Κυβερνητικές Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Πλεύση Ελευθερίας

Καλούνται οι ευσυνείδητοι δικαστές και δικηγόροι να αντιδράσουν στην πρωτοφανή Κυβερνητική ομολογία. Είναι καθήκον τους. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Η κατάλυση κάθε έννοιας ανεξάρτητης απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα συνιστά πλήρη κατάργηση της δημοκρατίας και θα οδηγήσει την κοινωνία στην απόγνωση και στην αυτοδικία.

Εμείς το έχουμε καταγγείλει με κάθε τρόπο. Με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσειςαποκαλύψεις και νομικές ενέργειες.

Η χθεσινή αποκάλυψη της ομιλίας του Υπουργού Πολλάκη, που δημόσια και με θράσος ομολόγησε πια ότι η Κυβέρνηση παρεμβαίνει οργανωμένα στη Δικαιοσύνη και επηρεάζει την έκβαση υποθέσεωναπαιτώντας μάλιστα “περισσότερο σπρώξιμο”, θέτει όλους προ των ευθυνών τους:

1) Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει να αντιδράσει θεσμικά και να ζητήσει την πλήρη διερεύνηση της ομολογίας, προκειμένου να ελεγχθούν τόσο οι Κυβερνητικοί παράγοντες όσο και οι δικαστές που συμμετέχουν σε αυτή την διαπλοκή και εκτροπή

2) Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας οφείλουν να αντιδράσουν, να ζητήσουν πλήρη έλεγχο της υπόθεσης, που αφορά την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Η δήλωση Πολλάκη αποτελεί ομολογία διάπραξης σειράς κακουργημάτων και πλημμελημάτων, μεταξύ των οποίων:

-κατάχρηση εξουσίας

-δωροδοκία δικαστή

-παράβαση καθήκοντος

Με ταυτόχρονη προτροπή στον κομματικό μηχανισμό να συμμετάσχει ενεργότερα και αποφασιστικότερα σε αυτά τα εγκλήματα.

Η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εγγύηση και πυλώνα της Δημοκρατίας. Ο σφετερισμός της εκτελεστικής εξουσίας προς έλεγχο της Δικαιοσύνης και ο σφετερισμός της δικαστικής εξουσίας προς εξυπηρέτηση των κυβερνητικών σκοπιμοτήτων, με τον ακραίο τρόπο που ομολογούνται κυνικά, συγκροτούν κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας.

Έτσι θεωρούν και ομολογούν ότι θα αποκτήσουν την πλήρη εξουσία.

Με την Πλεύση Ελευθερίας και τον νομικό μας φορέα, τη Δικαιοσύνη για Όλουςθα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας, με όλη μας τη δύναμη, για να δώσουμε τη μεγάλη μάχη κατά της διαπλοκής και της εκτροπής.

Ζωή Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

Διαμαντής Καραναστάσης, Υπεύθυνος Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας