Το δεύτερο εξώδικο, στον Πρωθυπουργό

Πλεύση Ελευθερίας

Όπως δεσμευθήκαμε, πράττουμε. Kαι συνεχίζουμε.

Η Πλεύση Ελευθερίας, με την πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για Όλους», συνεχίζει τις ενέργειες για την διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για τις θηριωδίες του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, ύψους τουλάχιστον 341 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Χθες επιδόθηκε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το δεύτερο κατά σειρά εξώδικο για τη μη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τον Διαμαντή Καραναστάση, Υπεύθυνο Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας, τον Καθηγητή Στράτο Γεωργούλα και την «Δικαιοσύνη για Όλους».

Σε συνέχεια του εξωδίκου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και με τον Νίκο Κωνσταντόπουλοπληρεξούσιο δικηγόρο μας, καλούμετον Πρωθυπουργό να προβεί σε δημόσια διακοίνωση διεκδίκησης του συνόλου των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για τα διεθνή εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον της χώρας μας στον Β’ και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2018.

Θα ακολουθήσουν εξώδικα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι υπαίτιες πράξεις και παραλείψεις που υποσκάπτουν τα δικαιώματα των ελλήνων και το μέλλον της χώρας έχουν συνέπειες. Και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

 

Ολόκληρο το κείμενο του εξωδίκου:

«Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης αρμόδιας Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  1. Της Ένωσης Προσώπων «Δικαιοσύνη για Όλους», που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Βατάτζηαρ. 6, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τους 2η, 3ο, 4ο των αμέσως κατωτέρω αναφερομένων
  2. Της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τ. Προέδρου της Βουλής
  3. Του Διαμαντή Καραναστάση, Υπεύθυνου Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας
  4. Του Στράτου Γεωργούλα, μελών της Διοίκησης της «Δικαιοσύνης για Όλους» και με την ιδιότητά τους αυτή κατοίκων Αθηνών, επί της οδού Βατάτζη αρ. 6.

ΠΡΟΣ

Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδας, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου, επί της οδού Ηρώδου Αττικού αρ. 19

ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

—————————————————————————————

73 χρόνια είναι πάρα πολλά!

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει απολύτως ενεργές, μη ασκηθείσες μέχρι σήμερα απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας για τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζετε, οι αξιώσεις αυτές έχουν υπολογισθεί από την Ειδική Επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε ύψος από 278.736.276.691 έως 341.203.213.015 ευρώ τουλάχιστον, υπολογισμένες με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, όπως κατέθεσαν στην Επιτροπή της Βουλής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών τα μέλη της Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ήδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Από τις ανωτέρω οφειλές, το ποσό των 332.013.942.178 ευρώ αφορά απαιτήσεις συνδεδεμένες με τα διεθνή εγκλήματα και τις καταστροφές που έγιναν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο υπολογισμός αυτός έχει δημοσιοποιηθεί από τον Μάρτιο 2015 και έχει αποτελέσει αντικείμενο συνεδριάσεων της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών από τον Απρίλιο 2015, υπό την Προεδρία της 2ης από εμάς: η ανωτέρω Επιτροπή επανασυστήθηκε και αναβαθμίσθηκε δυνάμει της υπ’ αρ. πρωτ. 699/8-3-2015 Προτάσεως μου ως Προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, συνεδρίασε εντατικά και προγραμμάτιζε την έκδοση του πορίσματός της στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, πλην όμως διαλύθηκε με την αντισυνταγματική διάλυση της Βουλής τον Αύγουστο 2015. Εντεύθεν επανασυστήθηκε χωρίς αναβαθμισμένη σύνθεση από τον σημερινό Πρόεδρο της Βουλής και εξέδωσε πόρισμα τον Ιούλιο 2016, το οποίο μέχρι σήμερα, 2 χρόνια και 2,5 μήνες μετά την έκδοσή του και 73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έχει καν συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και δεν έχει κυρωθεί.

73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ανωτέρω ποσό των οφειλών εξακολουθεί να μην έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του Κράτους, και να μην έχει αποτελέσει αντικείμενο της παραμικρής ενέργειας διεκδίκησης από ελληνικής πλευράς: ούτε νομικής ούτε διπλωματικής ούτε δικαστικής.

73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει τα επιδικασθέντα ποσά για την αμετάκλητη από το έτος 2000 δικαστική απόφαση αποζημίωσης των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου  και των συγγενών τους και οι Έλληνες Υπουργοί Δικαιοσύνης εξακολουθούν να καλύπτουν την Γερμανία, μη υπογράφοντας για την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης αυτής.

73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Βουλή εξακολουθεί να μην έχει συζητήσει και υιοθετήσει στην Ολομέλεια το Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, που η τελευταία εξέδωσε με τυμπανοκρουσίες πριν από 2 χρόνια και 2 μήνες (Ιούλιο 2016)! Πρόκειται για εσκεμμένη παράλειψη, προκειμένου να μην γίνει εκτελεστό το συγκεκριμένο πόρισμα.

Μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει εγείρει τις αξιώσεις αυτές έναντι της Γερμανίας με οποιονδήποτε τρόπο, πλην της ρηματικής διακοίνωσης της 14-11-1995 του Έλληνα Πρέσβη στη Βόννη.

Αυτό προκύπτει από κάθε σχετική αναζήτηση εντός των συνόρων όσο και από τη ρητή επίσημη απάντηση της Γερμανικής Κυβέρνησης, πως αυτές οι αξιώσεις δεν έχουν εγερθεί ποτέ από την ελληνική πλευρά, απάντηση η οποία δόθηκε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο σε σχετική ερώτηση του Γερμανού βουλευτή Andrej Hunko, το καλοκαίρι του 2017.

Από την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργού την 21/9/2015, μετά την πραξικοπηματική παραβίαση του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, και παρά το γεγονός ότι έχετε πραγματοποιήσει ων ουκ έστιν αριθμός συναντήσεις με την ομόλογό σας Καγκελάριο της Γερμανίας ΆνγκελαΜέρκελ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία αλλά και στο έδαφος τρίτων κρατών, και επαφές τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο συναντήσεων κορυφής και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, δεν έχετε μέχρι σήμερα προβεί σε καμμία ενέργεια ούτε και διατύπωση-διακοίνωση διεκδίκησης, δεν έχετε δηλαδή, ασκήσει και διεκδικήσει τις υπαρκτές αυτές αξιώσεις, για τις οποίες έχετε αρμοδιότητα, ως Πρωθυπουργός της χώρας, να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, κατά παράβαση του Συντάγματος και του καθήκοντός σας να υπηρετείτε την πατρίδα και τη δημοκρατία.

Την ίδια ώρα, επιδίδεστε σε εθιμοτυπικές επισκέψεις σε τόπους μαρτυρίου της περιόδου της Κατοχής, όπου αορίστως υπόσχεσθε ότι ΘΑ διεκδικήσετε τις Γερμανικές Οφειλές και εξίσου αορίστως δηλώνετε ότι Δεν ξεχνάτε. Με αυτόν τον τρόπο, αλλά και με εξίσου αόριστες και απατηλές απαντήσεις σε δημοσιογράφους ότι «αναζητείτε το κατάλληλο τάιμινγκ» για να διεκδικήσετε, έχετε διανύσει ήδη 3 έτη πρωθυπουργικής και κυβερνητικής θητείας, σε πλήρη απραξία ως προς την συγκεκριμένη ιστορικής σημασίας διεκδίκηση.

Πλέον συγκεκριμένα και ενδεικτικά:

–           Την 16/8/2016 κατά την επίσκεψή σας στο μαρτυρικό χωριό Κομμένο της Ηπείρου, δηλώσατε τα εξής:

«Θέλω όμως σήμερα από τον μαρτυρικό τούτο τόπο να στείλω κι ένα μήνυμα: Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνάν την ιστορία τους, δεν ξεχνάν τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού γερμανικού στρατού, και απαιτεί την έμπρακτη αναγνώρισή τους και από τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση 73 χρόνων. Και αυτό το ηθικό, πρωτίστως, και πολιτικό χρέος, δεν είναι μονάχα χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε όλη της Ευρώπη απέναντι στον ίδιο τον γερμανικό λαό, απέναντι στα εκατομμύρια θύματα του ναζισμού σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα χρέος απέναντι στην δικαιοσύνη και την ειρήνη. Και αυτό τον αγώνα τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε μέχρι τέλους σε όλα τα επίπεδα. Όχι σαν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα όχι με προχειρότητα και βιασύνη, αλλά με σχέδιο στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Έτσι όπως αρμόζει σε μια πρωτοβουλία εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας αλλά και με υπομονή κι επιμονή έτσι όπως απαιτείται για την δικαίωση ενός ιστορικού αιτήματος. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου η Ελλάδα, η χώρα μας για πρώτη φορά έχει συγκροτημένη εθνική στρατηγική, με πρωτοβουλία και συντονισμό της όλης προσπάθειας από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου συγκροτήθηκε διακομματική επιτροπή, τον περασμένο Δεκέμβρη και έχει βγάλει πόρισμα που δείχνει τον δρόμο. Και αυτόν τον δρόμο θα τον σεβαστούμε και θα τον ακολουθήσουμε, με ομοφωνία το πόρισμα αυτό μας δείχνει τον δρόμο, όπως άλλωστε και τα πορίσματα άλλων κρατικών υπηρεσιών. Η Ελληνική Δημοκρατία λοιπόν, θα πράξει ότι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το ιστορικό χρέος. Και πιστεύω πως είναι πλέον καιρός και η γερμανική κυβέρνηση, σε κλίμα συνεννόησης και καλής πίστης, να αναγνωρίσει ότι το θέμα είναι ανοικτό και επιτέλους να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Εμείς από την δική μας πλευρά διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για να κλείσει αυτό το ιστορικό κεφάλαιο, αυτή η ιστορική εκκρεμότητα.»

Η ανωτέρω ομιλία σας, στην οποία επικαλείσθε το «Πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής», που «δείχνει το δρόμο», που «θα τον σεβόσασταν και θα τον ακολουθούσατε» εξακολουθεί βεβαίως να μην έχει υλοποιηθεί, ενώ το σχετικό Πόρισμα εξακολουθεί να μην έχει εισαχθεί στη Βουλή προς συζήτηση και κύρωση, 2 χρόνια και 2 μήνες μετά.

–           Την 11/9/2016 στην Συνέντευξη Τύπου που δώσατε στα πλαίσια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είπατε, επί λέξει, τα εξής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου:

«Όπως θα ακούσατε την ομιλία μου στο μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας μίλησα για μια συντεταγμένη και συγκροτημένη εθνική στρατηγική. Το θέμα αυτό για μας δεν είναι ένα επικοινωνιακό ζήτημα αλλά ένα ζήτημα ανοιχτό. Είναι ένα θέμα τιμής για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κι ένα θέμα που δεν αφορά μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γερμανία αλλά αφορά και τον ίδιο τον γερμανικό λαό, την Ευρώπη συνολικά και τους ευρωπαϊκούς λαούς που αντιστάθηκαν απέναντι στον Ναζισμό. Συνεπώς, δεν πρόκειται να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις, ούτε όμως πρόκειται το θέμα αυτό να το αφήσουμε σε κάποια συρτάρια, στις καλένδες της ιστορίας όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όπως γνωρίζετε για πρώτη φορά υπήρξε ένα πόρισμα από την επιτροπή της Βουλής, όπως γνωρίζετε επίσης το πόρισμα έχει πάει επίσης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και το πότε θα επιλέξουμε να κάνουμε την επόμενη κίνηση θα εξαρτηθεί βεβαίως και από την αντίδραση που θα υπάρχει από την επίσημη… αντίδραση από την γερμανική πλευρά, αλλά θα εξαρτηθεί και απ’ το πότε θα εκτιμήσουμε εμείς ότι θα είναι το κατάλληλο τάιμινγκ, διότι επαναλαμβάνω ότι δεν θέλουμε να κάνουμε ένα πυροτέχνημα επικοινωνιακό, θέλουμε να κινηθούμε προκειμένου αυτό το ανοιχτό για πολλά χρόνια ζήτημα να κλείσει, και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε.»

 

Και ενώ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 2016 δηλώνατε ότι θα ακολουθήσετε το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής και δημοσιευόταν ότι αυτό θα κυρωθεί στην Ολομέλεια τον Οκτώβριο 2016, αφού παρήλθε ένας χρόνος σε πλήρη απραξία και με το πόρισμα να μην εισάγεται στην Βουλή, τον Σεπτέμβριο του 2017 αρχίσατε να δηλώνετε ότι «δεν είναι το θέμα η συζήτηση στη Βουλή», ενώ αρχίσατε πλέον να παραπέμπετε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου οι ενέργειες υπονομεύουν ευθέως την διεκδίκηση και προς τον οποίο επιδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες σχετική εξώδικη διαμαρτυρία μας.

–           Ειδικότερα, την 10/9/2017 κατά την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρατε, επί λέξει, τα εξής:

Ερώτηση δημοσιογράφου:

Δημοσιογράφος: Λοιπόν, θα επανέλθω στο θέμα που είχα θέσει πέρσι από αυτόν εδώ τον χώρο για τις επανορθώσεις τις γερμανικές στην Ελλάδα. Είχατε πει τότε ότι η διεκδίκησή τους ήταν ζήτημα τιμής για την χώρα και έκτοτε, το νεότερο νομίζω, είναι ότι υπάρχει μία έκθεση του ελληνικού κοινοβουλίου, μίας επιτροπής η οποία υφίσταται. Νομίζω θα συζητείτο κάποια στιγμή τον Οκτώβριο, αν δεν απατώμαι, και στην ολομέλεια.

Απάντηση: «Ναι, καταρχάς να σας πω ότι έχουμε ακολουθήσει την προβλεπόμενη και ορθή κατά την άποψή μου θεσμική διαδικασία: το ζήτημα της διεκδίκησης, να είναι ένα ζήτημα που τίθεται σε θεσμικό επίπεδο, από την πλευρά της εθνικής αντιπροσωπείας. Σε ό,τι αφορά τόσο την θέση της κυβέρνησης, διατυπωμένη πολλάκις και από μένα και από τον Υπουργό Εξωτερικών, είναι δεδομένη. Δεν έχει αλλάξει αυτή η θέση. Μια θέση η οποία έχει επαναδιατυπωθεί στο υψηλότατο επίπεδο, σε πολιτειακό επίπεδο και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω αυτό που μου λέτε, ότι αναβλήθηκε η συζήτηση σε επίπεδο Ολομέλειας της Βουλής, αλλά το ζήτημα δεν είναι να γίνει μια συζήτηση σε επίπεδο Ολομέλειας για να ειπωθούν ξανά τα ίδια, είναι να προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Πιστεύω ότι βρίσκεται στην σωστή θεσμική της διάσταση και νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουνε και οι σχετικές εξελίξεις.»

Εντεύθεν, δηλαδή επί 13 ακόμη μήνες και πάλι δεν πράξατε το παραμικρό σε διεθνές επίπεδο, αλλά αντίθετα, επιδοθήκατε σε «διαπραγμάτευση» άλλου αντικειμένου, κατ΄εντολή και της Γερμανικής Κυβέρνησης και, ειδικότερα, σε διαπραγμάτευση για την ονομασία της γειτονικής χώρας, με τα γνωστά άκρως επιζήμια για τη χώρα μας αποτελέσματα. Όσο δε για τις Γερμανικές Οφειλές, άρχισε και πάλι εντός του 2018 να επανέρχεται το σενάριο ότι «το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής θα έρθει στην Ολομέλεια», αλλά «μέχρι το τέλος του έτους».

 

Εκ των ανωτέρω είναι προφανές ότι, σε συντονισμό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο παραπέμπετε και ο οποίος έχει προβεί σε δηλώσεις και παρεμβάσεις που αφ’ενός συγκροτούν δέσμευση μη διεκδίκησης, αφ’ ετέρου μειώνουν τις διεκδικήσεις στο μισό ( σε άρθρο του στο ΑΠΕ προ μηνός προσδιόρισε τις διεκδικήσεις σε 170 δισεκατομμύρια ευρώ αντί των 278-341 δισεκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον), εκ τρίτου παρασιωπούν εντελώς το Πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπου περιέχονται οι επίσημοι υπολογισμοί, και τέλος εμφανίζουν το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο ως εμπορική οφειλή, μεθοδεύετε την αποδυνάμωση των δικαιωμάτων της χώρας και του λαού μας για αξιώσεις οι οποίες συνδέονται με εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία, που διαπράχθηκαν από τις ναζιστικές γερμανικές δυνάμεις σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο στο εξετασθέν αρχειακό υλικό, από το οποίο να προκύπτει ότι η Ελλάδα απεμπόλησε με οποιονδήποτε τρόπο τις απαιτήσεις της αυτές, γίνεται δε και ευθεία αναφορά στην προηγηθείσα σχετική Απόρρητη Έκθεση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, βάσει της οποίας η χώρα διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα να διεκδικήσει νομικά την ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η ανωτέρω Έκθεση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υποδεικνύει σαφείς τρόπους για τη διεκδίκηση, εκ των οποίων ουδείς έχει μέχρι στιγμής ενεργοποιηθεί από εσάς.

Τα ανωτέρω έγγραφα έχουν προ πολλού περιέλθει σε πλήρη γνώση σας, χωρίς να έχετε πράξει το παραμικρό για την συγκεκριμένη διεκδίκηση από τη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας, την οποία κατέχετε επί 4 σχεδόν έτη, παρά το γεγονός ότι η σχετική διεκδίκηση είχε αποτελέσει βασική προεκλογική σας δέσμευση.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ

ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ

Και για το γεγονός ότι επί περισσότερα από 3 έτη απέχετε σταθερά και διαρκώς από κάθε ενέργεια διεκδίκησης, νομική και διπλωματική, και βλάπτετε σκόπιμα και δόλια την χώρα επιδιώκοντας στην πράξη ακύρωση των αξιώσεών μας έναντι της Γερμανίας, τις οποίες λεκτικά μόνον επικαλείστε στο εσωτερικό.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως γνωρίζετε, έχουμε υποβάλει ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου την από 22-6-2017 Μηνυτήρια Αναφορά μας εναντίον σας για τις πράξεις και τις παραλείψεις σας με τις οποίες επιδιώκετε την απεμπόληση των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για τις άνω αιτίες και ενεργείτε προς όφελος του Γερμανικού Κράτους και εις βάρος της Ελλάδας.

Με την παρούσα σας καλούμε:

–           Να προβείτε πάραυτα και δη μέχρι την 12/10/2018 σε δημόσια διακοίνωση διεκδίκησης του συνόλου των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για τα διεθνή εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον της χώρας μας στον Β’ και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες, καλούμενο να συμμορφωθεί προς το περιεχόμενο σε αυτή αίτημα, αντιγράφοντας το σύνολο του περιεχομένου της στην Έκθεση Επίδοσης που θα συντάξει.

 

Αθήνα, 2-10-2018

Οι Εξωδίκως Δηλούντες

ατομικά και για  την ένωση προσώπων

«Δικαιοσύνη για Όλους» την οποία εκπροσωπούν

 Ζωή Κωνσταντοπούλου

 Διαμαντής Καραναστάσης

 Στράτος Γεωργούλας


Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Νίκος Κωνσταντόπουλος»