Συνέντευξη της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και υποψήφιας Ευρωβουλευτή, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο Τhraki.com.gr (24/05/2019)

Πλεύση Ελευθερίας

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δίνουμε υπόσχεση ότι θα είμαστε στην Θράκη και μετά τις Ευρωεκλογές»

Για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, το διακύβευμά τους, την σημαντικότητα της συμμετοχής των πολιτών και την θέση του κόμματος, μίλησε αποκλειστικά στην «Θ» η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και υποψήφια Ευρωβουλευτής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, στέλνοντας το δικό της μήνυμα προς τους ψηφοφόρους της Ξάνθης και της Θράκης.

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ»

Ειδικότερα η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε επακριβώς ότι «οι Ευρωεκλογές είναι οι πρώτες εκλογές που γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο μετά την παραβίαση της λαϊκής ετυμηγορίας του δημοψηφίσματος και μετά τις αντισυνταγματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου το 52% του ελληνικού λαού δεν ψήφισε. Το 48.5% απείχε εντελώς και το 3.5% ψήφισε «άκυρο» ή «λευκό». Η σημερινή Βουλή, αντιπροσωπεύει ένα 42% των εκλογέων, γιατί από το 48% που ψήφισε, το 6% ψήφισε κόμματα που δεν μπήκαν στην Βουλή. Μας κυβερνά δηλαδή μια μειοψηφία. Το κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ένα 35% επί του 48% και αυτό είναι περίπου ένα 15% και αυτή η μειοψηφία έχει επιβάλλει όλα αυτά τα μέτρα δυστυχίας στον λαό μας αλλά και εκχώρησης της κυριαρχίας μας, της Δημοκρατίας και πρόσφατα της ιστορίας μας με την προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών». Η δική μας θέση σε αυτές τις Ευρωεκλογές, είναι ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετάσχουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό, διότι έτσι μπορούν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι δεν παραιτούνται, ότι διεκδικούν, ότι δεν ξεχνούν, ούτε υπαναχωρούν, ούτε υποκύπτουν. Ότι αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον τους».

«ΜΗΝ…ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ»

«Βεβαίως οι Ευρωεκλογές δεν είναι Βουλευτικές Εκλογές, ούτε προκαλούν Βουλευτικές Εκλογές όπως κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε. Υπάρχουν δύο «πόλοι» που προσπαθούν να αλληλοενισχυθούν μέσα από ένα ψευτοδίλημμα. Το ψευτοδίλημμα που λέει: «αν δεν ψηφίσεις Τσίπρα, θα βγει ο Μητσοτάκης» ή «Αν δεν ψηφίσεις Μητσοτάκη, θα βγει ο Τσίπρας». Δεν ισχύει στις Ευρωεκλογές τέτοιο δίλημμα, γιατί στις Ευρωεκλογές δεν βγαίνει κυβέρνηση» συνέχισε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι «εκείνο που έχει σημασία και αυτό το οποίο αναδεικνύεται μέσα από τις Ευρωεκλογές, είναι η βούληση των πολιτών και η εντολή τους σε εκείνους που εμπιστεύονται. Η «Πλεύση Ελευθερίας» λοιπόν, καλεί τους πολίτες να μην «τσιμπήσουν» από το ψευτοδίλημμα αυτό. Να μην μπουν σε αυτήν την διαδικασία, αλλά να εμπιστευθούν αυτούς που τους υπηρέτησαν, αυτούς που τους υπερασπίστηκαν, αυτούς που τους υπερασπίζονται όλον αυτόν τον καιρό και μέχρι σήμερα και αν μας «δυναμώσουν» οι πολίτες στις Ευρωεκλογές, αν μας δώσουν την δύναμη που ζητάμε για να πάμε στο Ευρωκοινοβούλιο και να υπερασπιστούμε τα δίκαια του λαού και της πατρίδας μας, τότε στις Βουλευτικές Εκλογές που έρχονται, δεν θα υπάρχει κανένα ψευτοδίλημμα. Τότε το δίλημμα θα είναι: «Αν δεν βγουν αυτοί, θα βγεις εσύ, θα βγει ο κόσμος, θα βγουν οι πολίτες, θα βγει η «Πλεύση Ελευθερίας», θα βγούμε εμείς που δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Κοιτάμε μπροστά». Αυτό είναι το σύνθημά μας και με αυτό θέλουμε να ενώσουμε τον κόσμο και να τον «δυναμώσουμε» για να παλέψει. Αυτό ακριβώς είναι και το διακύβευμα. Να καταρρίψουμε το ψευτοδίλημμα, να δώσουν οι πολίτες δύναμη όχι σε αυτούς που θέλουν απλώς να διαχειριστούν χρήμα και εξουσία, αλλά σε εκείνους που θέλουν να υπερασπιστούν την Δημοκρατία, την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό. Να μας «δυναμώσει» ο κόσμος ώστε να παλέψουμε για αυτόν στο Ευρωκοινοβούλιο. Εμείς δεν πάμε ούτε για να ενσωματωθούμε, ούτε για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις, ούτε για να καθίσουμε σε καρέκλες, ούτε για να εισπράττουμε βουλευτικούς μισθούς και αποζημιώσεις. Πηγαίνουμε για να υπερασπιστούμε τους πολίτες, τον λαό μας, την Ελλάδα μας, την πατρίδα μας, την κοινωνία μας, όλους μας αλλά και τους επόμενους, τις νέες γενιές αλλά και τους αγέννητους. Πάμε για να πάρουμε πίσω την ζωή μας και να διεκδικήσουμε το παρόν και το μέλλον».

«ΔΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ –ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ»

Κλείνοντας η κ. Κωνσταντοπούλου έστειλε το δικό της μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του Νομού Ξάνθης. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «πρόκειται για το ίδιο μήνυμα προς όλους τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Βεβαίως η ακριτική Θράκη μας είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας και η «καρδιά» της Ελλάδας «χτυπά» εκεί. Είμαι μήνυμα ομοθυμίας, αισιοδοξίας, αγωνιστικότητας. Να παλέψουμε, να αγωνιστούμε για να πετύχουμε αυτά που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ακατόρθωτα. Είμαι αποφασισμένη, η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι αποφασισμένη, το ευρωψηφοδέλτιό μας αποτελείται από ανθρώπους απλούς, της κοινωνίας, της δουλειάς. Από εργαζόμενους και αγωνιζόμενους. Κανένας τους δεν είναι κομματικό στέλεχος, κανένας τους δεν είναι «παιδί του κομματικού σωλήνα». Είναι όλοι άνθρωποι που δίνουν την «μάχη» καθημερινά και μπαίνουν σε αυτή όχι για να κερδίσουν αλλά για να προσφέρουν. Με αυτήν την ανιδιοτέλεια, την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα, απευθυνόμαστε στους πολίτες. Τους επιστρέφουμε το χαμόγελο όπου τους συναντάμε σε όλη την χώρα, δίνουμε υπόσχεση ότι θα είμαστε στην Θράκη και μετά τις ευρωεκλογές και δίνουμε τον λόγο μας (που μετρά πιο πολύ από την υπογραφή μας, γιατί για εμάς μετρούν τα έργα μας και όχι οι υποσχέσεις και έχουμε δώσει εξετάσεις μέσα από τις πράξεις μας) ότι σε αυτήν την πορεία που έχουμε χαράξει θα συνεχίσουμε. Δεν θα παρεκκλίνουμε. Αυτή είναι η «Πλεύση Ελευθερίας» και σε αυτήν την «πλεύση» προσκαλούμε τους πολίτες που δεν παραδίδονται και δεν υποκύπτουν».