Ποιος χρωστάει σε ποιον;

Πλεύση Ελευθερίας

Χτες στην Δεξαμενή, στην πρώτη κοινή εκδήλωση της Δικαιοσύνης Για Όλους και της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου ΧρέουςDebt Truth Committee, ήταν όλοι εκεί!

Άνθρωποι όλων των ηλικιών γέμισαν τον χώρο, ενώ αγωνιστικό παρόν έδωσαν φίλοι από τον αντιμνημονιακό χώρο και τα κινήματα, στηρίζοντας την πρωτοβουλία να διεκδικηθεί η καταβολή του Χρέους της Γερμανίας, σε σύνδεση με τη διαγραφή του παράνομου ελληνικού χρέους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διαμαντής Καραναστάσης εξηγώντας τη σημασία της πρωτοβουλίας και ευχαριστώντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ για τη φιλοξενία.

Ακολούθησε προβολή του απολαυστικού και κατατοπιστικού βίντεο-animation της CADTM για το ελληνικό χρέος.

Ο κεντρικός ομιλητής Eric Toussaint έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τα οικονομικά οφέλη της Γερμανίας από τα Μνημόνια, αλλά και για την μη καταβολή των Γερμανικών Οφειλών.

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης αποκρυπτογράφησε τη σημερινή συγκυρία Χρέους υπό το φως της επικείμενης έκθεσης του ΔΝΤ.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μίλησε για το Πρωθυπουργικό Πραξικόπημα του Ιουλίου 2015, σε σύνδεση με την παράνομη εγκατάλειψη, από την Κυβέρνηση, της διεκδίκησης διαγραφής του χρέους και καταβολής των γερμανικών οφειλών.

Μπορεί η νεροποντή να εμπόδισε την Πρώτη Πανελλήνια Προβολή του Ντοκυμαντέρ “L’Audit” του Maxime Kouvaras, η οποία θα προγραμματιστεί σε νέα ημερομηνία, δεν απέτρεψε όμως τους πολίτες να παραμείνουν για πολλή ώρα στο χώρο, υπό βροχή, αναμένοντας το κλείσιμο της Ζωής, που, αναφερόμενη στη συγκυρία, στην παρακμή των ημερών και στους συντελεστές της, και στην κατάπτωση της Δικαιοσύνης, με αφορμή και την άρνηση αποφυλάκισης της Ηριάννας, απηύθυνε σε όλους το κάλεσμα των ημερών: να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και της Διαγραφής του Χρέους και να γράψουμε εμείς την Ιστορία, με στοιχεία, μαρτυρίες και πράξεις.

Αναλυτικά για την εκδήλωση στο αυριανό Δελτίο Τύπου