Πλεύση Ελευθερίας Μαγνησίας – Δελτίο Τύπου

Πλεύση Ελευθερίας

Το εργοστάσιο της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ – Lafarge απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την αστική ζώνη του Βόλου. Τα δύο τελευταία χρόνια και με συνευθύνη και συνενοχή των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η ΑΓΕΤ- Lafarge παράγει «πιλοτικό» καρκίνο πάνω από την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, η εν λόγω τσιμεντοβιομηχανία εδώ και δύο χρόνια χρησιμοποιεί καύσιμο από σκουπίδια (RDF), προκειμένου να αυξηθούν τα υπερκέρδη της. Τα σκουπίδια έρχονται όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες καθιστώντας τον Βόλο αποτεφρωτήρα της ΝΑ Ευρώπης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η δημοτική αρχή Μπέου, αγνοώντας πεισματικά τις μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, έχει δρομολογήσει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής καυσίμου από σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Βόλου, το οποίο προφανώς και θα πωλείται στην ΑΓΕΤ.

Στο Βόλο έχουν αυξηθεί τα κρούσματα καρκίνου, ενώ στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε γειτονιές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας με μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Εμείς τα μέλη της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Μαγνησίας καθώς και η επικεφαλής του κόμματός μας Ζωή Κωνσταντοπούλου που θα είναι παρούσα, καλούμε τον κάθε Βολιώτη να συμμετάσχει στις 5-5-2018 στις 12:00 στο Παμβολιώτικο Συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών για τα πιο πάνω τα ιδιαίτερης σπουδαιότητας θέματα που αφορούν την υγεία και το περιβάλλον της πόλης μας και εν τέλει την ίδια τη ζωή των πολιτών.

Θα τους σταματήσουμε μόνο αν αγωνιστούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά! Όσοι ζούμε σε αυτόν τον τόπο θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τα σχέδια που θα σκορπίσουν το θάνατο σε μας και τα παιδιά μας!