Μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου από Μασσαλία

Πλεύση Ελευθερίας

Χθες, με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν και τον Ραφαέλ Κορρέα, μετά την ομιλία του στο θερινό Πανεπιστήμιο της Ανυπότακτης Γαλλίας.

[foogallery id=”5937″]

 

Ο Κορρέα αποκήρυξε το χρέος του Ισημερινού ως απεχθές και διέγραψε το 70%, βασιζόμενος στο πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους που ο ίδιος ίδρυσε. Χθες, μετά από μια 10ετή θητεία στην Προεδρία του Ισημερινού, παρέθεσε όλα τα αποτελέσματα της πολιτικής του. Κι απέδειξε ότι ο δήθεν μονόδρομος της υποταγής είναι για τους υποκριτές και τους ιδιοτελείς.

Ο οικοδεσπότης μας Ζαν Λυκ Μελανσόν, εμπνεόμενος από την δική μας Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ενέταξε στο πρόγραμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας την δημιουργία μιας τέτοιας Επιτροπής. Σήμερα ηγείται της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ανυπότακτης Γαλλίας, που με τις παρεμβάσεις της έχει δώσει νέο περιεχόμενο στον Κοινοβουλευτισμό της χώρας και εμπνέει ξανά την γαλλική κοινωνία να διεκδικήσει.

Το απόγευμα θα μιλήσω εδώ για τη σημασία των πολιτών και των κινημάτων στην ανατροπή του συστήματος νεο-ολοκληρωτισμού και χρεοκρατίας.