Η συνέντευξη της Ζωής στο Βήμα της Κυριακής (21/10/2018)

Πλεύση Ελευθερίας

ΔΜ: Διανύουμε κυβερνητική κρίση με την πρόσφατη παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το ΥΠΕΞ. Η δική σας εκτίμηση για όλο αυτό ποια είναι; Θα αλλάξει πιθανώς η γεωπολιτική στάση της κυβέρνησης τώρα;

ΖΚ: Η παραίτηση Κοτζιά και η ανάληψη του ΥΠΕΞ από τον Αλέξη Τσίπρα αποκαλύπτουν πόσο επικίνδυνη είναι συνολικά η Κυβέρνηση Τσίπρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της χώρας και των Ελλήνων. Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υλοποιήσει τις εντολές που του έχουν δώσει και να κρατήσει την καρέκλα. Ο Κοτζιάς εκκαθαρίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, μετά από μυστική συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, που ακολουθήθηκε από βαριές κατηγορίες στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο πρώην εκλεκτός και συνένοχος στην προδοσία της συμφωνίας των Πρεσπών αποπέμφθηκε ως παρίας υπό το βάρος κατηγοριών για την διαχείριση των μυστικών κονδυλίων. Το ΥΠΕΞ και τα μυστικά κονδύλιά του ανέλαβε ο Πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι «στέλνει μήνυμα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό» ότι θα εφαρμόσει την άκυρη συμφωνία των Πρεσπών. Ότι θα εκτελέσει το συμβόλαιο. Μέρες πριν συμβούν όλα αυτά ο κ. Κατρούγκαλος είχε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζει την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, συνεπώς η αντικατάσταση Κοτζιά είχε προδρομολογηθεί. Όλα τα γεγονότα αποκαλύπτουν οργιώδες παρασκήνιο, και μια Κυβέρνηση-Μαφία, που διαμορφώνεται με εκκαθαρίσεις και εξοντώσεις και ασκεί εξωτερική πολιτική με τρόπο επικίνδυνο, ασυνάρτητο, θερμοκέφαλο και εξαιρετικά επιζήμιο για τη χώρα και το λαό μας. Χωρίς εθνική στρατηγική, χωρίς εκτίμηση των γεωπολιτικών θεμάτων. Με μόνο μέλημα την ευχαρίστηση και υπηρέτηση των ξένων αφεντάδων. Την εκτέλεση του συμβολαίου.

ΔΜ: Έχετε ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπενθυμίστε μας τους λόγους.

ΖΚ: Η «συμφωνία» είναι άκυρη κατά το διεθνές δίκαιο. Ο κ. Τσίπρας δεν είχε καμμία νομιμοποίηση να την υπογράψει, δεν είχε εντολή από τον ελληνικό λαό ούτε και θα λάμβανε τέτοια εντολή, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιτάσσεται στο περιεχόμενό της. Γι’ αυτό και η διαπραγμάτευσή της κρατήθηκε κρυφή μέχρι την υπογραφή της., σε αντίθεση με ό,τι επιτάσσει μια εθνική στρατηγική. Η «συμφωνία» δεν υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τις εντολές των Η.Π.Α., του ΝΑΤΟ, της Γερμανίας και της Ε.Ε. Περιέχει εκχωρήσεις της ιστορικής και εθνικής μας ταυτότητας (αναγνωρίζοντας μακεδονική υπηκοότητα και μακεδονική γλώσσα σε έναν πληθυσμό που δεν φέρει τέτοια χαρακτηριστικά) και επικίνδυνες παραδοχές περί εκατέρωθεν αλυτρωτισμού. Προάγει την εξάπλωση του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και την περαιτέρω στρατιωτικοποίησή της και φέρνει την Αμερικανο-ρωσική ένταση στα σύνορά μας. Τέλος, η συμφωνία αυτή υποκρύπτει εκχώρηση δικαιωμάτων σε εξαιρετικά κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, η χρήση των ελληνικών λιμανιών και των σιδηροδρόμων της χώρας μας και η εμπορική κατοχύρωση σε διεθνές επίπεδο των μακεδονικών προϊόντων.

ΔΜ: Θεωρείτε πως τελικώς θα περάσει από Σκόπια και Ελλάδα;

ΖΚ: Ήδη στην γειτονική χώρα η «Συμφωνία» απονομιμοποιήθηκε πλήρως, μετά την συντριπτική αποχή του 65% των εκλογέων. Είναι σαφές ότι συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί είναι έγκυρη. Και μόνη η επιχείρησή της είναι πράξη εκτροπής, που απλώς επιβεβαιώνει ότι και ο κ. Ζάεφ, όπως ο κ. Τσίπρας, δεν ενεργεί με λαϊκή εντολή. Οι δηλώσεις αμφοτέρων ότι θα προχωρήσουν γίνονται προς ικανοποίηση του ξένου παράγοντα. Χρέος μας είναι να μην περάσει η συμφωνία αυτή και θα πράξουμε ό,τι δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε για να την ακυρώσουμε.

ΔΜ: Μια ανάγνωση θέλει τον βίο της ελληνικής κυβέρνησης τετελεσμένο μετά και την εξελισσόμενη κρίση. Την ασπάζεστε;

ΖΚ: Η Κυβέρνηση Τσίπρα είναι εδώ και χρόνια έκπτωτη: Εξαρχής έκπτωτη, αφού εξασφάλισε την εξουσία διαλύοντας αντισυνταγματικά την προηγούμενη Βουλή και εκμεταλλευόμενη την απογοήτευση της πλειοψηφίας των Ελλήνων, που δεν πήγαν να ψηφίσουν, γιατί η προηγούμενη ψήφος τους στο δημοψήφισμα είχε παραβιαστεί και το Μνημόνιο είχε ψηφιστεί. Κυβέρνηση τόσο γαντζωμένη στην εξουσία θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα, μαζί με τους πολίτες, για να τους ρίξουμε και να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας.

ΔΜ: Προσφάτως ήλθε στο φως η τοποθέτηση του κυρίου Παύλου Πολάκη στην πρόσφατη σύνοδο της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με την φράση “αν τους βάλουμε φυλακή θα κερδίσουμε τις εκλογές”, πράγμα που πυροδότησε αντιδράσεις. Πώς το σχολιάζετε;

ΖΚ: Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις Πολάκη, που έφτασε να πει ότι πρέπει η Κυβέρνηση να «σπρώχνει κι άλλο τη Δικαιοσύνη», αποτελούν ομολογία ωμών παρεμβάσεων της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, προς επηρεασμό δικαστών και εξασφάλιση επιθυμητής εξέλιξης δικαστικών υποθέσεων. Τα περί «ψιλής κουλτούρας» είναι σαφείς αναφορές σε δωροδοκία δικαστών, από Υπουργό που ομολογεί ότι «δεν το αφήνουμε», και ότι «είναι επικίνδυνο, αλλά πρέπει να γίνει». Πρόκειται για ομολογία διάπραξης κακουργημάτων και πλημμελημάτων (κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία δικαστή, παράβαση καθήκοντος) από μέλη της Κυβέρνησης και από δικαστές. Και για προτροπή συνέχισης οργανωμένης διάπραξής τους. Σε δήλωση που εκδώσαμε με τον υπεύθυνο στρατηγικής και επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας Διαμαντή Καραναστάση, καλούμε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας να παρέμβουν ζητώντας πλήρη διερεύνηση των ποινικών αυτών αδικημάτων, που καταλύουν την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και συνιστούν εκτροπή.

ΔΜ: Έχετε επίσης κάνει μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στο Μάτι. Ποιος ευθύνεται; Συνολικά πιστεύετε πως υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη; Και αυτό πώς το σχολιάζετε αλήθεια;

ΖΚ: Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για το έγκλημα στο Μάτι τον Αύγουστο και συγκλονιστικά στοιχεία και ντοκουμέντα πριν από λίγες ημέρες. Δεν θα αφήσουμε να θαφτεί η υπόθεση και οι ξεκάθαρες ποινικές ευθύνες κυβερνητικών, αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών προσώπων για το έγκλημα και την απόπειρα συγκάλυψής του. Στην υπόθεση αυτή έχει καταγραφεί παρέμβαση της Κυβέρνησης και της διορισμένης από την Κυβέρνηση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που στη διάρκεια της έρευνας έκανε απαγορευμένη μυστική συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης -την αποκάλυψα στις 7/8/2018- και προσπάθησε ακόμη και να παραπέμψει την έρευνα στις ελληνικές καλένδες, με πρωτοφανή παραγγελία να υποταχθεί η ποινική διερεύνηση στην διορισμένη από την Κυβέρνηση Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και σε μελλοντικό πόρισμά της. Τις παρεμβάσεις αυτές έχω προσωπικά καταγγείλει δημόσια. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε όταν σε μια υπόθεση που αφορά τον φρικτό θάνατο 99 συνανθρώπων μας διαπιστώνεται τέτοια διαπλοκή. Εμείς δεν εφησυχάζουμε.

ΔΜ: Μια από τις πρωτοβουλίες σας επίσης που έχει κάνει αίσθηση ήταν η πρόσφατη εξώδικη δήλωση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τις γερμανικές οφειλές. Γιατί το πράξατε αυτό και γιατί είναι δίκαιο το αίτημα των οφειλών από την Γερμανία;

ΖΚ: H καταβολή των Γερμανικών οφειλών, που έχουν επισήμως υπολογισθεί σε 278 έως 341 δισεκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον αποτελεί κορυφαία εθνική μας αξίωση. Η αποζημίωση για τα εγκλήματα, για τις θηριωδίες των Ναζί σε βάρος του λαού μας αποτελεί εθνική υπόθεση και εθνική υποχρέωση τιμής στην ιστορία μας και στα θύματα. Εδώ και 2,5 χρόνια Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Κυβέρνηση κοροϊδεύουν: περιφέρονται υποκριτικά σε μαρτυρικούς τόπους καταθέτοντας στεφάνια και κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά δεν κάνουν τα νόμιμα για την διεκδίκηση των οφειλόμενων. Αντίθετα, με συγκεκριμένες πράξεις, δηλώσεις και παραλείψεις τους, υπονομεύουν την εθνική αυτή υπόθεση, μειώνουν τις οφειλές και εξυπηρετούν το συμφέρον της Γερμανίας. Με τα εξώδικα που ήδη επιδώσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό τους καλούμε να προβούν σε επίσημη πράξη διεκδίκησης και τους θέτουμε προ της ποινικής ευθύνης τους. Και έπονται νέες ενέργειές μας.

ΔΜ: Η Πλεύση Ελευθερίας πού ακριβώς κατατάσσει πολιτικά την ταυτότητά της. Γίνεται μια κριτική σε εσάς πως δεν ανήκετε στην Αριστερά…

ΖΚ: Σίγουρα δεν ανήκουμε στην «Αριστερά» του Τσίπρα και όσων πρόδωσαν τον λαό και τη χώρα μας. Ούτε στην «Αριστερά» εκείνων που ενδιαφέρονται να έχουν ένα κομματικό μαγαζί και μια καρέκλα. Είμαστε δύναμη ανατροπής του καθεστώτος και απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκρατικά δρώντες πολίτες, χωρίς περιχαρακώσεις των παλαιοκομματικών διαχωρισμών. Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά.

ΔΜ: Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη πώς μπορεί πολιτικά να αντιμετωπιστεί; Έχετε επαφές με ξένους ηγέτες, πχ. Μελανσόν; θα μπορούσατε να μπείτε σε μια λογική ενός ευρέως προοδευτικού μετώπου;

ΖΚ: Ακροδεξιά και φασισμός, είναι τόσο ο παραδοσιακός ολοκληρωτισμός όσο και ο φασιστικός νεοφιλελευθερισμός που βιώνουμε στη χώρα μας. Ναι, είμαστε σε επαφή με ηγέτες, κινήματα και προσωπικότητες από όλον τον κόσμο. Έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες κοινών δράσεων που ξεπερνούν τα σύνορά των χωρών μας και αναφέρονται στα κοινά συμφέροντα των λαών και των πολιτών και στις αξίες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής ευημερίας, του κοινωνικού κράτους δικαίου. Και θα συνεχίσουμε.

ΔΜ: Ποιο θα είναι το διακύβευμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές; Δεξιά – Αριστερά ή κάτι εντελώς διαφορετικό;

ΖΚ: Το διακύβευμα είναι η απελευθέρωση του λαού και της χώρας μας. Εμείς απευθυνόμαστε στους πολίτες. Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Κοιτάμε μπροστά.