Η Πλεύση Ελευθερίας στην Κέρκυρα, τους Λιγκιάδες, το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό

Πλεύση Ελευθερίας

Συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας σε όλη την Ελλάδα, για να έρθουμε σε επαφή οι πολίτες μεταξύ μας. Να ενημερωθούμε και να ακούσουμε ο ένας τον άλλον και να οργανωθούμε για το πώς μπορούμε να αντιδράσουμε απέναντι σε όλα αυτά που ζούμε κάθε μέρα. Σε αυτά, και στα ακόμα χειρότερα που έχουν ήδη αρχίσει.

Την Τρίτη 27/03-Τετάρτη 28/3, βρεθήκαμε στην Κέρκυρα συναντώντας τους Προέδρους και τα μέλη του Συμβολαιογραφικού και του Δικηγορικού Συλλόγου του νησιού, που μάχονται κατά της προσπάθειας αρπαγής των σπιτιών των πολιτών.
Βασικό σημείο των συζητήσεών μας ήταν το θέμα της οργάνωσης κατά της λαίλαπας των παράνομων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχουν ήδη ξεκινήσει και εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Το απόγευμα της Τετάρτης συναντήσαμε το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο, ανοιχτή στους πολίτες της Κέρκυρας, ενημερώσαμε για τα εργαλεία που διαθέτουμε στη μάχη αυτή αλλά και για τον τρόπο οργάνωσης της αντίστασής μας σε όλη την Ελλάδα.

Στην συνέχεια στα Γιάννενα επισκεφθήκαμε το μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες, συνεχίζοντας τον αγώνα μας για μία οργανωμένη υπεράσπιση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου στην Ήπειρο και όλη την Ελλάδα.

Το Σάββατο 31/03 – Κυριακή 1/4, επισκεφθήκαμε το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό, εν όψει των εκδηλώσεων της ιστορικής επετείου για την ηρωική Έξοδο των ελεύθερων πολιορκημένων.

Το απόγευμα της Κυριακής συναντηθήκαμε με τους πολίτες στο κέντρο του Μεσολογγίου και συζητήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα μας, καθώς και για το πώς μπορούμε να αντιδράσουμε απέναντι σε αυτά.

Παράλληλα, επισκεφθήκαμε την έκθεση αγιογραφίας της Μαρίας Κοττά στην Βάλβειο Βιβλιοθήκη, όπου και ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή της, καθώς και την προσπάθεια που κάνει για να αναζωογονήσει το ιστορικό κτίριο της βιβλιοθήκης (το οποίο έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από δημοτικές και λοιπές υπηρεσίες), συναντηθήκαμε με ψαράδες στα Ιβάρια του Μεσσολογγίου, και συνομιλήσαμε ανοιχτά με πολίτες όπου κι αν βρεθήκαμε.

Συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας σε όλη την Ελλάδα.

Θα είμαστε σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε πόλη, χωριό και νησί, για να να ακούσουμε τις σκέψεις κάθε Έλληνα & Ελληνίδας και να οργανώσουμε τον τρόπο επανάκτησης των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μας!

Μπες τώρα στο plefsieleftherias.gr και στην επιλογή “Θέλω να συμμετέχω/να δημιουργήσω έναν πυρήνα Ελευθερίας” οργάνωσε τον τόπο, την περιοχή ή την γειτονιά σου, δημιουργώντας -και επικοινωνώντας με όποιο τρόπο θέλεις- το δικό σου Πυρήνα Ελευθερίας ή συμμετέχοντας σε έναν ήδη υπάρχοντα.

Με μαχητικούς χαιρετισμούς,
Η Ομάδα Εθελοντών της Πλεύσης Ελευθερίας