Η εναρκτήρια ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την εκλογή της ως Προέδρου της Βουλής (6/2/2015)

Πλεύση Ελευθερίας

Σαν σήμερα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής και αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο με την ακόλουθη ανάρτηση:

Σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια εξελέγην Πρόεδρος της Βουλής, με ρεκόρ ψήφων.

Στην εναρκτήρια ομιλία μου, μίλησα για αυτά που πίστευα και πιστεύω ότι αποτελούν τις κορυφαίες υποχρεώσεις και καθήκοντα των βουλευτών και την πρωταρχική αποστολή του Κοινοβουλίου. Την υπηρέτηση και ενσάρκωση της Λαϊκής Κυριαρχίας: όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται υπέρ αυτού και του έθνους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Την Αξιοπρέπεια, τη Δικαιοσύνη, την Ισότητα, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία. Την προστασία του λαού και της κοινωνίας από την διαφθορά και τη διαπλοκή, εγχώρια και διεθνή. Την Διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών και του Κοινοβουλίου. Την διεκδίκηση των δικαίων του λαού και της πατρίδας μας. Την διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών. Την αποκήρυξη του παράνομου χρέους. Την ενεργοποίηση των ποινικών δικογραφιών σε βάρος πολιτικών προσώπων, που λίμναζαν μέχρι τότε στη Βουλή. Την πραγματική ενημέρωση των πολιτών για το έργο του Κοινοβουλίου, μέσα από το Κανάλι της Βουλής. Την συγκρότηση υποδείγματος κοινοβουλευτικής λειτουργίας, με τους βουλευτές παρόντες στη Βουλή και όχι απόντες, τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς να προσέρχονται στη Βουλή απαντούν σε ερωτήσεις, χωρίς νομοσχέδια-τέρατα και τροπολογίες της νύχτας, με διαβούλευση και με κοινωνική συμμετοχή.

Ό,τι διακήρυξα, το έκανα πράξη στη σύντομη θητεία μου, των 6,5 πραγματικών μηνών. Κι απέδειξα πιστεύω ότι η πολιτική μπορεί να γίνει και αλλιώς. Το ότι κάποιοι-εκείνοι με τους οποίους συμπορεύθηκα-πρόδωσαν την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες τόσων ανθρώπων και παραβίασαν την εντολή του ελληνικού λαού δεν αλλάζει αυτό που με τις πράξεις και με τη θητεία μου, από θέση ευθύνης (και όχι «εξουσίας»), απέδειξα.

Στις ερχόμενες εκλογές, θα διεκδικήσω ξανά την ψήφο σας, με την Πλεύση Ελευθερίας. Που πήρα την πρωτοβουλία ίδρυσής της πριν από 7 χρόνια, γιατί πιστεύω ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν επιλογή. Και να μην εγκλωβίζονται στα δίχτυα προσώπων και κομμάτων που το μόνο που θέλουν είναι να τους εκμεταλλευθούν για να εξασφαλίσουν χρήμα και εξουσία, να τους ξεγελάσουν και να τους προδώσουν ξανά.

Στο επόμενο διάστημα, θα απευθύνω κάλεσμα στους πολίτες, να στηρίξουν έμπρακτα και ενεργά την Πλεύση Ελευθερίας. Μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια με θάρρος και αισιοδοξία, γιατί ξέρετε πως δεν σας πρόδωσα. Πως ό,τι υποσχέθηκα το έπραξα. Πως ήμουν πάντοτε με το μέρος του δικαίου και των πολιτών. Και πως όταν το δίλημμα ήταν η υπηρέτηση της λαϊκής ετυμηγορίας και της εντολής του λαού ή η παραμονή στην τρίτη ιεραρχικά θέση εξουσίας, προτίμησα και υπηρέτησα σταθερά το λαό και την εντολή του.

Με ρωτούν: «Και ο λαός γιατί δεν δικαίωσε αυτή την επιλογή;»

Τους απαντώ: «Ο λαός δεν έχει ακόμη πει την τελευταία του λέξη»

ΖΚ