Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την ηρωίδα της Αντίστασης Ηρώ Κωνσταντοπούλου, που εκτελέστηκε σαν σήμερα το 1944 από τους Ναζί (05/09/2021)

Πλεύση Ελευθερίας

Σαν σήμερα το 1944 οι Ναζί εκτέλεσαν στην Καισαριανή, με 17 σφαίρες, την 17χρονη ηρωίδα της Αντίστασης Ηρώ Κωνσταντοπούλου κι ακόμη 49 αγωνιστές.

Η 17χρονη Ηρώ, παρά τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία την υπέβαλαν επί 3 εβδομάδες για να καταδώσει τους συντρόφους της, δεν πρόδωσε.

Αγέρωχη κι ακέραιη, έβαλε την Ελευθερία και τον Άνθρωπο πάνω απ´ τη ζωή της.

Οι ήρωες της Ιστορίας είναι απλοί άνθρωποι με μεγαλείο ψυχής, που στην κρίσιμη στιγμή, είπαν τα μεγάλα ΟΧΙ, αψήφησαν τον θάνατο κι έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία, την Πατρίδα και τον Συνάνθρωπο.

Τους τιμούμε όταν δεν τους ξεχνούμε, αλλά κι όταν με τις πράξεις μας δικαιώνουμε τον αγώνα και τη θυσία τους.

Το Ελληνικό Κράτος, 76 χρόνια μετά την λήξη του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, εξακολουθεί να μην έχει διεκδικήσει νομικά τις αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία για τις θηριωδίες και όλα τα διεθνή εγκλήματα των Ναζί και του Γ´ Ράιχ σε βάρος των Ελλήνων και της Ελλάδας.
Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις εξακολουθούν να διευκολύνουν τις Γερμανικές, για την ματαίωση της οφειλόμενης δικαίωσης και αποκατάστασης της πατρίδας και του λαού μας.
Αυτή η στάση είναι από μόνη της μια προδοσία προς την 17χρονη Ηρώ, που δεν πρόδωσε, και προς όλα τα θύματα της γερμανικής μπότας.
ΖΚ