Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον αγώνα των κατοίκων Αν.Αιγιάλειας κατά του παράνομου ΧΥΤΑ Αιγείρας

Πλεύση Ελευθερίας

Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον αγώνα των κατοίκων Αν.Αιγιάλειας κατά του παράνομου ΧΥΤΑ Αιγείρας

14 Φεβρουαρίου 2018-14 Φεβρουαρίου 2022
Δικαστήρια Καλαβρύτων: 4 χρόνια μετά την έναρξη του αγώνα τους κατά του παράνομου και καρκινογόνου ΧΥΤΑ Αιγείρας, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας είναι πλήρως δικαιωμένοι: ο παράνομος ΧΥΤΑ έκλεισε με απόφαση Δικαστηρίου, ο άλλοτε παντοδύναμος Δήμαρχος Αιγιαλείας έχει καταδικασθεί για υποβάθμιση περιβάλλοντος και οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν αθωωθεί για τις διώξεις που τους έκαναν τότε, με μηνύσεις του Δημάρχου, για…παρακώλυση συγκοινωνιών, επειδή με τα σώματά τους, άνδρες, γυναίκες, νέοι, ηλικιωμένοι, εμπόδιζαν το να συνεχίσει να λειτουργεί ο καρκινογόνος ΧΥΤΑ, που είχε διαποτίσει το υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα με βαρέα μέταλλα, τερατογόνες, μεταλλαξιογόνες και καρκινογόνες ουσίες.

Οι κάτοικοι έδωσαν έναν αγώνα κινηματικό και νομικό μαζί και κέρδισαν. Αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει χαμένος αγώνας, ούτε αγώνας που δεν αξίζει να δοθεί.
Σήμερα εξελίσσονται ακόμη νέες διαδικασίες με εκκρεμείς κατηγορίες κατά του πρώην Δημάρχου Αιγιαλείας και οι κάτοικοι είναι και πάλι εκεί, υπερασπιζόμενοι την ζωή, την υγεία τους, το περιβάλλον και την αλήθεια.

Ως δικηγόρος τους από τις δύσκολες ημέρες του Ιουνίου 2018 μέχρι σήμερα, αισθάνομαι υπερήφανη για τους αγώνες που δώσαμε και κερδίσαμε μαζί και για το μάθημα αγωνιστικότητας, ακεραιότητας και συνέπειας που παραδίδουν αυτοί οι απλοί άνθρωποι στους επιτήδειους της εξουσίας.

Επόμενος στόχος κι επόμενη μάχη που θα δώσουμε, η αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τη μακροχρόνια και σοβαρή υποβάθμιση που προκλήθηκε και η αποζημίωση των κατοίκων για τη βλάβη που υπέστη ο τόπος, η υγεία και η ζωή τους.

Επόμενη δικάσιμος στα Δικαστήρια Καλαβρύτων: 18/2/2022

ΖΚ