ΔΤ Ζωή Κωνσταντοπούλου- Η Εκβιαστική δράση Ματθαιόπουλου δεν είναι μεμονωμενό περιστατικό

Πλεύση Ελευθερίας

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «ΜΑΤΙ: Η ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ»

 

Συνεχίζοντας τις δημόσιες παρεμβάσεις της για την υπόθεση συγκάλυψης των ευθυνών για το Μάτι, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση, υπογραμμίζοντας ότι η εκβιαστική δράση του τότε Αρχηγού της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλου «δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά κομμάτι μιας συνολικής μαφιόζικης δράσης του συστήματος Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ που, μετά το έγκλημα στο Μάτι, για το οποίο έφερε πλήρη ευθύνη, ενεργοποίησε κάθε μέσο για τη συγκάλυψη και εργαλειοποίησε διορισμένους αξιωματούχους, στη Δικαιοσύνη και στη Διοίκηση, για την υπόθαλψη των υψηλά ιστάμενων υπευθύνων και υπαιτίων.». Η κυρία Κωνσταντοπούλου δείχνει όχι μόνον τον πρώην Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά και την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, την δράση των οποίων η ίδια είχε καταγγείλει με δημόσια παρέμβασή της στις 25/9/2018, αλλά και με αναφορές της στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, επίσης το 2018.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ζητά «κατεπείγουσα διερεύνηση των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της υπόθαλψης εγκληματία, με υπαιτίους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής», για «να μην ξανακούσουμε από υπεύθυνα χείλη πως για το Μάτι έφταιγαν τα θύματα, τα «αυθαίρετα», οι «προβοκάτσιες» και η….κλιματική αλλαγή»:

 

Ολόκληρη η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

https://www.facebook.com/zoe.konstantopoulou.official/posts

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «ΜΑΤΙ: Η ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

– Να ξεκινήσει κατεπείγουσα διερεύνηση των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της υπόθαλψης εγκληματία, τετελεσμένων και σε απόπειρα, με υπαιτίους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής

-Να μην ξανακούσουμε από υπεύθυνα χείλη πως για το Μάτι έφταιγαν τα θύματα, τα «αυθαίρετα», οι «προβοκάτσιες» και η….κλιματική αλλαγή

————————

Ο ωμός εκβιασμός εκ μέρους του τότε Αρχηγού της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλου προς τον διορισμένο Πραγματογνώμονα για το Μάτι, όπως αποτυπώνεται ηχητικά, δεν είναι ούτε μεμονωμένο περιστατικό, ούτε ατομική συμπεριφορά.

Είναι κομμάτι μιας συνολικής μαφιόζικης δράσης του συστήματος Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ, που, μετά το έγκλημα στο Μάτι, για το οποίο έφερε πλήρη ευθύνη, ενεργοποίησε κάθε μέσο για τη συγκάλυψη και εργαλειοποίησε διορισμένους αξιωματούχους, στη Δικαιοσύνη και στη Διοίκηση, για την υπόθαλψη των υψηλά ιστάμενων υπευθύνων και υπαιτίων.

Όσα τρομακτικά ακούγεται να αρθρώνει ο Β. Ματθαιόπουλος, που μετά την τραγωδία αναβαθμίστηκε από την τότε Κυβέρνηση σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής, είχαν την πλήρη στήριξη και κάλυψη των ανωτέρων του, δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας. Το λέει, άλλωστε, ο ίδιος, που δηλώνει ότι υποκινήθηκε ειδικώς «σε ανώτατο επίπεδο» προκειμένου να προβεί στις εκβιαστικές υποδείξεις προς τον πραγματογνώμονα:

«Εγώ κλήθηκα, σε ανώτατο επίπεδο, και μου λένε: ο κ. Λιότσιος;» «Τι θα βοηθήσει, εδώ καταφέρεται και κάνει κρίσεις ανωτέρων. Με ποιο δικαίωμα; Ο κ. Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για τη φωτιά. Κι όχι μέσα απ’ το πόρισμα να φαίνεται ποιος φταίει…»…«Μη γράψεις πουθενά σου λέω ότι προκύπτουν ευθύνες για ανωτέρους σου. Εγώ για αυτό σε κάλεσα εδώ. Η Υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον, μου λέει, και πές του το. Μην γράψει ότι είναι ευθύνες για ανωτέρους και μη γράψει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος, ή η Δούρου, ο καθένας»

Το χειρότερο, οι απειλές του Αρχηγού της Πυροσβεστικής προς τον πραγματογνώμονα υλοποιούνταν ήδη παράλληλα από 2 δικαστικούς, διορισμένες από την Κυβέρνηση Τσίπρα σε προεξάρχουσες θέσεις ευθύνης: την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου και την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, οι οποίες, με συντονισμένες ενέργειες και «διαρροές» ουσιαστικά επιχειρούσαν να ματαιωθεί η κίνηση ποινικής δίωξης για τα εγκλήματα και να παραπεμφθεί στις Ελληνικές Καλένδες η έρευνα, ακριβώς σύμφωνα με όσα λέει στη συνομιλία ο Ματθαιόπουλος.

Όποιος θέλει να τα θεωρεί αυτά συμπτώσεις, μπορεί να εθελοτυφλεί.

Προσωπικά θεωρώ επιβεβλημένο τον κατεπείγοντα έλεγχο των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της υπόθαλψης εγκληματία, τετελεσμένων και σε απόπειρα, με υπαιτίους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής.

Τα ίδια είχα επισημάνει με δημόσια δήλωσή μου στις 25/9/2018 ακριβώς την ώρα που μαίνονταν οι εκβιασμοί και οι παρεμβάσεις (η σχετική συνομιλία φαίνεται ότι έλαβε χώρα στις 21/9/2018).

Μπορεί να μην γνώριζα το αποκαλυφθέν πλέον γεγονός ωμής εκβίασης, μπορούσα όμως να υποψιαστώ και να συμπεράνω, όπως κάθε νοήμων άνθρωπος, ότι τέτοιες ακριβώς εκβιάσεις και απειλές μαίνονταν στο παρασκήνιο, την ώρα που έτριζε η καρέκλα πολλών. Και μπορούσα να αντιληφθώ, όπως κάθε νοήμων άνθρωπος, ότι τέτοιες πιέσεις μπορούν να λειτουργήσουν ισοπεδωτικά για την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών εκεί όπου πράγματι ανήκουν.

Είναι σημαντικό οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών να οδηγήσουν σε εφ’ όλης της ύλης λογοδοσία και τιμωρία και να μην περιορισθούν στον Β. Ματθαιόπουλο. Αν γίνει το δεύτερο, θα είναι άλλη μια ματαίωση του αιτήματος της κοινωνίας, των θυμάτων και των οικογενειών τους για δικαιοσύνη.

Ελπίζω να μην ζήσουμε άλλη μια τέτοια ματαίωση και να μην ξανακούσουμε από υπεύθυνα χείλη ότι για το Μάτι έφταιγαν τα θύματα, τα αυθαίρετα, οι προβοκάτσιες και η…κλιματική αλλαγή.

ΖΚ»

 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, η δημόσια παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Πλεύσης Ελευθερίας στις 25/9/2018

https://www.plefsieleftherias.gr/