ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Γνωρίστε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

ΑΡΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Θωμά (Βιογραφικό)

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ του Γεωργίου (Βιογραφικό)

ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Στεφάνου (Βιογραφικό)

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ του Γεωργίου (Βιογραφικό)

ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ του Ιωάννη (Βιογραφικό)

ΚΕΦΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΩΡΤΖΙΑ) του Ηλία (Βιογραφικό)

ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Κωνσταντίνου (Βιογραφικό)

ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταντίνου (Βιογραφικό)

ΑΡΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Χρήστος Αρίδας του Θωμά και της Γεωργίας Χριστοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10/6/1977.

Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στο ελεύθερο επάγγελμα στους τομείς των γραφικών τεχνών, της φωτογραφίας, της αρθρογραφίας, της γεωργίας, του εμπορίου, της εστίασης και της κτηματομεσιτικής.

Κατάγεται από την Κεχρινιά της Αιτωλοακαρνανίας και το Κόκκινο Μεσσηνίας όπου και πέρασε μεγάλο μέρος των παιδικών του χρόνων.

Εχει φοιτήσει σε σχολεία του εξωτερικού, των Αθηνών αλλά και της περιφέρειας.

Τα πεδία που τον ενδιαφέρουν και έχει εργαστεί είναι το περιβάλλον, η εξωτερική πολιτική, ο αθλητισμός και η οικονομία.

Από το 2016 έως και σήμερα είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Πλεύσης Ελευθερίας όπου και είχε την ευκαιρία να ακολουθήσει μια πορεία μέσα από ομαδικούς αγώνες, συνεχείς δράσεις και παρουσία σε γόνιμους ομαδικούς διαλόγους.

Επτά χρόνια στην Πλεύση που τον τοποθέτησε ενάντια στην κοινωνική αδικία και στην υποστήριξη των συμπολιτών του από την καρδιά των Αθηνών εως και τα απομακρυσμένα χωριά της περιφέρειας.

Ο ίδιος συμμετείχε σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές 2019, υποψ. Βουλευτής Β Πειραιά 2019, υποψ. Βουλευτής Β3 Αθηνών 2023 και υποψ. Βουλευτής Β Πειραία 2023) καταγράφοντας σημαντικά ποσοστά στις εκλογές.

Εκλέχθηκε Βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου 2023.

Δηλώνει θεατρόφιλος, μουσόφιλος, συλλέκτης και φανατικός υποστηρικτής των τεχνών, των γραμμάτων και του αθλητισμού.

Είναι πατέρας μιας κόρης, της Γεωργίας.

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Πρωταθλητής Στίβου

Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας. Είναι πατέρας τριών παιδιών. Μαθήτευσε στο Λύκειο Κυπαρισσίας και σπούδασε Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό ως αθλητής του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Ακολούθησε μια λαμπρή πορεία στο χώρο του Αθλητισμού (Στίβου) με καταρρίψεις Πανελλήνιων επιδόσεων, με κατάκτηση Χρυσών μεταλλίων σε Πανελλήνια Βαλκανικά και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Οι σημαντικότερες διακρίσεις:

Ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής δίδαξε σε: Δημόσια Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ιστιαία-17 Παγκρατίου-Αχαρνές-5 Εξαρχείων-Μαράσλειο), στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΤΕΦΑΑ). Ως Προπονητής διετέλεσε: Ομοσπονδιακός Προπονητής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Στίβου, Εθνικός Προπονητής Υπεύθυνος για την Ελληνική Εθνική Ομάδα, Γυμναστής Παναθηναϊκού Α.Ο. Ποδόσφαιρο (Α’ Εθνική), Γυμναστής Παναθηναϊκού Α.Ο. Μπάσκετ Α1. Ως Αθλητικό στέλεχος υπήρξε: Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού στο Υφ. Πολιτισμού, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής “Αθλητισμός για Όλους”, Πρόεδρος του “Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου” (Σ.Ε.Β.Α.Σ), Κοσμήτορας της Ένωσης Διεθνών Ελλήνων Αθλητών Στίβου. Επίσης, έχει μετάσχει σε 4 Ολυμπιάδες: Ως Αθλητής: Μόναχο 1972, Μόντρεαλ 1976. Ως Αρχιπροπονητής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας: ΑΤΛΑΝΤΑ 1996 και ΣIΔΝΕΫ 2002 ως προσκεκλημένο Αθλητικό Στέλεχος.

ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι στη Μ.Βρετανία.

O Αλέξανδρος Καζαμίας είναι Έλληνας του Εξωτερικού, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο. Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι στη Βρετανία, και έχει υπάρξει επισκέπτης ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Πρίνστον και του Εδιμβούργου και του Άμστερνταμ και επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Warwick. Είναι συγγραφέας πολύ σημαντικών βιβλίων, επιστημονικών αναλύσεων, μελετών και άρθρων και παρεμβάσεων. Αρθρογραφεί και παρεμβαίνει με συνεντεύξεις και τοποθετήσεις στα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ (BBC, Guardian, Times, Daily Express, Ahram Weekly) ΕΡΤ, Καθημερινή, ΕφΣυν, Τα Νέα, Οικονομικός Ταχυδρόμος, ενώ παλαιότερα ήταν στην συντακτική ομάδα του περιοδικού Αντί.

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ

Η Έλενα Καραγεωργοπούλου του Γεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Δάφνη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και είναι Συμβολαιογράφος Λαυρίου από το έτος 2003.

Άσκησε μαχόμενη δικηγορία για περίπου 7,5 χρόνια, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στη Νομική Αθηνών. Το έτος 2017 διαπιστεύθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης διαμεσολαβήτρια. Είναι μητέρα ενός παιδιού και ήδη σε ηλικία του γυιού της 2 ετών, άσκησε καθήκοντα ανάδοχης μητέρας με ταυτόχρονους δικαστικούς αγώνες (έως και τον 2ο βαθμό δικαιοδοσίας) για την υπεράσπιση του δικαιώματος αναδοχής κατά τις διατάξεις περί υιοθεσίας, που οδήγησαν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εντέλει στην αλλαγή της ζωής τού εν λόγω παιδιού στη χώρα της Ουκρανίας. Διετέλεσε εθελόντρια για περίπου 10 χρόνια στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών Βούλας και έως το έτος 2013.

Ήδη σήμερα με αρκετές ακτιβιστικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Λαυρεωτικής και Κρωπίας είναι μέλος Δ.Σ. των συλλόγων ΛΑΥΡΑ – Φίλοι Βιβλιοθήκης Λαυρίου και Ιστορικού Αρχείου Λαυρεωτικής και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου Αλυκού [Κρωπίας -Σαρωνικού].

Από το έτος 2017 έχει ταχθεί στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώνοντας τις δυνάμεις της στον κοινό αγώνα, κατά της παράνομης διαδικασίας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Υπήρξε υποψήφια με την Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου στις εκλογικές αναμετρήσεις των Ευρωεκλογών και των Βουλευτικών εκλογών έτους 2019, καθώς και στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαίου 2023, οπότε και ήρθε πρώτη σε ψήφους στην Ανατολική Αττική.

Στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 εξελέγη βουλευτής της Περιφέρειας Α΄ Ανατολικής Αττικής.

ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Ηθοποιός και σκηνοθέτης. Φοίτησε στο τμήμα Ηλ/γων Μηχ/κών και Μηχ/κών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πριν αφοσιωθεί στις θεατρικές σπουδές του.

Εργάζεται στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο από το 1998.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και σε πολλές γνωστές τηλεοπτικές σειρές.

Έχει αναλάβει την παραγωγή σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Η φωνή του έχει επενδύσει πάνω από 7500 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις αλλά και ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές και επιλεγμένες ταινίες blockbuster – animation.

Με την εταιρεία παραγωγής του και το ιδιόκτητο post-production studio DACOS, έχει αναλάβει εκατοντάδες οπτικοακουστικές παραγωγές και κινηματογραφήσεις.

Η πρώτη του σκηνοθεσία ταινίας μεγάλου μήκους, η ανεξάρτητη παραγωγή ΑΙΜΑ (αγγλ. “My Blood”), είναι μια σύγχρονη παραβολή πάνω στο μύθο του Οιδίποδα στην οποία ανέλαβε ακόμη την παραγωγή, το σενάριο, το μοντάζ αλλά και έναν από τους δύο βασικούς ανδρικούς ρόλους.

Η ταινία κατάφερε χωρίς καμία φεστιβαλική υποστήριξη να κερδίσει συνολικά 9 βραβεία και πολλές ακόμα διακρίσεις και υποψηφιότητες σε κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο καθώς και δυο υποψηφιότητες στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου κερδίζοντας το ένα βραβείο.

Έχει δημιουργήσει την start-up Birigogo.gr που εστιάζει στην παραγωγή διαδραστικών εκπαιδευτικών εφαρμογών για φορητές συσκευές, με θέμα τα αρχαία ελληνικά δράματα (κωμωδίες και τραγωδίες) από το θησαυρό της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η γνωριμία του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το 2016, σηματοδοτεί λίγο καιρό αργότερα την ίδρυση της Πλεύσης Ελευθερίας. Έκτοτε, είναι ο εμπνευστής και οργανωτής των κινηματικών πρωτοβουλιών και δράσεων, κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων, δουλεύοντας εθελοντικά στο κίνημα από την πρώτη μέρα.

Ανέλαβε την πολιτική στρατηγική και επικοινωνία του κινήματος με ελάχιστα μέσα, χωρίς να φοβηθεί να συγκρουστεί για τις αποφάσεις του για τον νέο, πρωτότυπο τρόπο επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας, που πρότεινε από την πρώτη περίοδο δράσης του κινήματος.

Πιστεύει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως μία πολιτική και νομική ακτιβίστρια με ιδιαίτερα πολιτικά χαρίσματα, εξαιρετικά σπάνιες επιστημονικές και νομικές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για την κοινωνία, στοιχεία που θεωρεί μοναδικά και προσπαθεί να αναδείξει «αφανώς και ανιδιοτελώς», όπως προσφέρθηκε και υποσχέθηκε ότι θα κάνει από την πρώτη τους επικοινωνία.

Παράλληλα έχει αναλάβει, οργανώσει και εκτελέσει το σύνολο της στρατηγικής και της επικοινωνίας του κινήματος σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις.

Τον Ιούνιο του 2023 η Πλεύση Ελευθερίας κατάφερε την είσοδο της στη Βουλή.

Ο ίδιος εκλέχθηκε βουλευτής στην Α’ Αθηνών.

Έχει ταξιδέψει και συμμετάσχει σε συνέδρια και κινηματικές δράσεις σε Ευρώπη και Αμερική (Δανία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισλανδία, Βραζιλία), κάνοντας ομιλίες και παρεμβάσεις για μια δίκαιη και ομορφότερη κοινωνία.

ΚΕΦΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΩΡΤΖΙΑ)

Η Τζωρτζια Κεφαλα σπούδασε στο Southeastern college για bachelor of fine arts, αλλά και στη σχολή χορου που στεγαζόταν εκεί με όνομα “Κέντρο Παραστατικών Τεχνών”.

Στη συνέχεια προστέθηκε η μουσική και το τραγούδι και μια πορεία 30 ετών σε σκηνές και θέατρα. Τα 25 από αυτά είναι τραγουδίστρια του μουσικού συγκροτήματος ΜΠΛΕ, με πολλαπλές κοινωνικές δράσεις διαμαρτυρίας, αλλά και θέσεις υπεράσπισης του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, αλλά και των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των ζώων.

ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Γεννημένος, στον Πειραιά 26.1.56, τελείωσε την Ράλλειο παιδαγωγική Ακαδημία (δημοτικό), την Ιωνίδειο Σχολή (Γυμνάσιο), τον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Δραματική Σχολή) και το Νομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών.

Από το 1977 εργάζεται ανελλιπώς στο Θέατρο, σε περισσότερες από 160 παραγωγές ελεύθερων και κρατικών σκηνών, με όλους τους μεγάλους πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες (Ντασσέν, Μιχαηλίδης, Μεσσάλας, Ζούλιας, Χαραλάμπους, Δαμάτης, Χρονόπουλος κλπ) και τους νεανικούς θιάσους, με επιχορηγούμενα σχήματα όπως, το ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ και την ομάδα Θέαμα του Γ.ΚΑΚΛΕΑ κα με συμμετοχές στην Επίδαυρο, σε κάθε είδος θέατρου, τηλεόραση (σε 150 σειρές περίπου), κινηματογράφο (σε 50 ταινίες σπουδαίων Σκηνοθετών και αρκετές βραβευμένες), μεταγλώττιση (ως φωνή και ως σκηνοθέτης επί 40 χρόνια δανείζοντας την φωνή του σε πολύ αγαπητούς ήρωες), δίδαξε επί 10ετια σε Δραματικές Σχολές, ασχολήθηκε με την διαφήμιση, τα videoclip, συμμετείχε σε διεθνείς σειρές, ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό επί 30 χρόνια (έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ, Ταμίας, Γενικός Γραμματέας και τα 3 τελευταία χρόνια Πρόεδρος, 20 χρόνια πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, μέλος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, του ΟΕΘ (οργανισμού εταιρικών θιάσων).

Υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας και στις εκλογές του 19.

ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (mchourdakis.gr)

Κατέχει το γνωστικό αντικείμενο Βασικής Ιατρικής Διατροφολογίας-Υγιεινής και είναι ενταγμένος στο Εργαστήριο «Υγιεινής, Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής και Ιατρικής Στατιστικής». Είναι ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Τμήμα Ιατρικής με τίτλο “Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε πληθώρα επιστημονικών προγραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας NutricLab, την οποία ίδρυσε το 2018. Έχει υπάρξει υπότροφος του Ιδρύματος «Σπύρου Χαροκόπου και Ευαν. Χαροκόπου-Πετρούτση» κατά τη διάρκεια της διδακτορικής του διατριβής.

Έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης και όργανα διοίκησης ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και στην παρούσα φάση είναι ο Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού (GrESPEN) και συνυπεύθυνος των τεκμηριωμένων οδηγιών (Guidelines) της European Society of Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN). Σε όλες τις βραβεύσεις Αριστείας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας (2017-22), έχει λάβει σημαντικό αριθμό βραβείων (>20) που αφορούν στο επιστημονικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό του έργο και τον καθιστούν το πλέον βραβευμένο μέλος της Σχολής Επιστημών Υγείας.